StoryEditorOCM
ViralUSKORO KREĆE

Doznajemo: Nova TV nakon tri godine na ekrane vraća popularni show ‘Ples sa zvijezdama‘. Splićanka Albina Grčić bit će jedna od natjecateljica

Piše M.P.
26. siječnja 2022. - 08:00

Nakon tri godine pauze, Nova TV će ovog proljeća, kako saznajemo, u svoj program vratiti popularni show 'Ples sa zvijezdama'. Emisija će krenuti gotovo istodobno kad i 'Zvijezde pjevaju' na HRT-u.

Produkcija i jednog i drugog showa posljednjih je dana u intenzivnoj potrazi za kandidatima koje ćemo gledati. Nova TV je poziv za audiciju za 'Ples sa zvijezdama' uputila mnogim poznatim osobama, a jedna od onih koja je zadovoljila kriterije i prihvatila sudjelovanje, mlada je splitska pjevačica Albina Grčić, naša prošlogodišnja predstavnica na Eurosongu.

Tko će joj se još pridružiti na plesnom podiju saznat ćemo uskoro, a bit će zanimljivo i vidjeti hoće li voditeljski dvojac showa ostati isti. Naime, 'Ples sa zvijezdama' na Novoj TV vodili su Mia Kovačić i Janko Popović Volarić koji se tada susreo s mnogobrojnim kritikama jer njegov voditeljski debi gledateljima nije najbolje sjeo.

Inače, ovaj se show prvotno prikazivao na HRT-u i to osam sezona. Emitirao se subotom navečer na Prvom programu, a vodili su ga Barbara Kolar i Duško Ćurlić.

Plesala su najpoznatija imena domaće javne scene, od pjevača, glumaca i sportaša do meteorologa i televizijskih voditelja. Prva pobjednica bila je Zrinka Cvitešić koju su na tronu naslijedili Luka Nižetić, Mario Valentić, Franka Batelić, Nera Stipičević, Barbara Radulović i Mislav Čavajda. U verziji Nove TV prije tri godine pobijedio je Slavko Sobin.

Kad je tek počelo emitiranje produkcija jedne emisije HRT je navodno stajala vrtoglavih 700 tisuća kuna, zvijezde su imale honorar od 1000 eura po emisiji, članovi žirija 'skromnih' 2200 kuna, a za jednu haljinu i kostim znalo se izdvajati i po 3000 kuna.

Gledateljima je posebno simpatično bilo gledati one koji se i nisu dobro snalazili na plesnom podiju, poput Davora Gobca i Žarka Radića, pa su ih baš zato nagrađivali glasovima i dovodili skoro do finala.

Svake subote Ples sa zvijezdama, koji je postavljen prema uspješnom formatu BBC-a Strictly Come Dancing, pred male bi ekrane privukao više od pola milijuna gledatelja te je u kratkom razdoblju postao najgledaniji zabavni show u Hrvatskoj, ujedno i najskuplji, a HRT je njime vratio gledanost kakvu je nekad imao s kultnom emisijom Sedma noć.

20. travanj 2024 15:37