StoryEditorOCM
ViralSVE ZBOG NAGLASKA

Doris Pinčić stala u obranu kolege Vicka Dragojevića i poručila hejterima: ‘Ima jedna prosta izjava za one kojima sve smeta...‘

Piše M.P./SD
5. listopada 2021. - 22:47

Od prošlog tjedna voditeljskoj ekipi emisije HRT-a "Dobro jutro, Hrvatska" pridružio se Dubrovčanin Vicko Dragojević, iskusni reporter koji je dosad radio u redakciji dopisništva.

Odmah nakon Vickova voditeljskog debija na društvenim su se mrežama počela lomiti koplja radi njegovog naglasaka, te je Dragojević, ni kriv ni dužan, postao glavna tema na portalima.

U njegovu su obranu stali kolege pa mu je tako Zlata Muck Sušec posvetila objavu na Instagramu.

- Čovjek koji je zapalio društvene mreže i portale, ne skandalima ni golotinjom, nego naglaskom. Da, ja sam iz Zagreba. I da, Dobro jutro, Hrvatska je emisija za cijelu zemlju pa i šire", napisala je Zlata.

Na to se nadovezala još jedna voditeljica Dobrog jutra, Doris Pinčić, zaželjevši Vicku dobrodošlicu. Nekadašnja glumica koju je javnost prvi put upoznala u seriji Larin izbor, također je imala i poruku za hejtere.

- Joj ima jedna prosta izjava o tima kojima sve smeta ali nećemo dodatno užariti. Sve si lijepo rekla, dobrodošao Vicko, napisala je Pinčić.

- Smatram da svaki rad zaslužuje ocjenu i kritiku. Odradio sam prve dvije smjene kao voditelj Dobrog jutra, i polako slažem dojmove i pravila; kuda gledati, što najaviti..., rekao nam je prošlog tjedna Dragojević.

image
Vicko Dragojević
Bozo Radic/Cropix

- Osobno smatram da program HTV-a trpi jedino ispravni književni hrvatski jezik, te da spikeri i voditelji trebaju biti oni od kojih se može učiti. Nema mjesta lokalizmima (poput "dubrovačke deklinacije" - KrešA umjesto KrešE) ali, u mom slučaju, radilo se o lapsusu. Bilo bi, naravno, bolje da lapsusa nema, ali to je, čini se, nešto što ipak moram proći.

Važno je naglasiti da radim s našom fonetičarkom Anom, koja strpljivo ukazuje na greške, ispravlja me... A dubrovački naglasak? Neka nam on ostane kao začin, kao mala oznaka da ipak stižem s juga . Naravno, uz striktno poštovanje standardnog jezika. Imamo sreću da smo mala država s puno regija, naglasaka, tradicija i kulture. A to i jest pravo bogatstvo, poručio je novopečeni voditelj.

23. travanj 2024 15:01