StoryEditorOCM
ViralLJETO 2020.

Dok jedni odgađaju vjenčanja, drugi se odlučuju za intimne ceremonije: tradicionalne vjenčanice sve se rjeđe viđaju, a evo koje su alternative

Piše PSD
12. srpnja 2020. - 22:08

Ljeto 2020. i situacija s koronavirusom mnogim su mladenkama pokvarili planove za njihov 'najvažniji dan u životu' zbog čega su intimne ceremonije i uža obiteljska okupljanja sve češća opcija kada su vjenčanja u pitanju.

Budući mladenci tako se, u strahu od većih otkazivanja i rušenja planova, posljednjih tjedana odlučuju za 'plan B' opcije i umjesto svadbi s preko 200, 300 uzvanika organiziraju jednostavne ceremonije i mala okupljanja, uz obećanja rodbini da će prava 'fešta' biti čim korona prođe.

U skladu s novim planovima, uz rezanje broja gostiju kao i svih dodatnih popratnih događanja, mladenke su nekako ove sezone odbacile i ideju o tradicionalnim vjenčanicama, pa je na društvenim mrežama zabilježen sve češći slučaj jednostavnih bijelih i bež haljina u funkciji 'it' haljine.

Mi smo izdvojili neke primjerke uz koje, po našem mišljenju, niti jedna mladenka ne bi trebala plakati za krinolinama i višeslojnim krojevima od tila, šljokica i čipke. Takve verzije ipak ostavite za one tradicionalne 'post korona fešte', a ako vam treba inspiracija za nešto skromniju, ali još uvijek posebnu verziju haljine za vaše vjenčanje, evo nekoliko prijedloga.

Maxi haljine

Duga haljina za veliki broj mladenki, opcija je broj jedan. Vođeni tom vizijom, ako je vaše vjenčanje svedeno i na skromnu ceremoniju i obiteljski ručak, ne trebate odustati od svojih želja i modnih ideja. Bijele maxi haljine, s romantičnim detaljima čipke idealan su odabir za vjenčanja u prirodi i na otvorenom, dok su duge haljine u stilu spavaćica prikladnije za večernja okupljanja u intimnoj atmosferi.

High street trgovine u ovoj kategoriji nude i svijetle vintage haljine u funkciji vjenčanice, ukrašene čipkom i izvezenim detaljima. Boho stil, koji odiše opuštenošću i razigranošću i u ovom je slučaju jako popularan i poželjan i u ljetnoj sezoni 2020., a ovaj tip haljine najbolje je kombinirati uz ležerne frizure i make up, te niske sandale.

Odlučite li se za verziju duge haljine, svoj stil začinite dubokim dekolteom ili otvorenim leđima koji će vam u pravoj mjeri dati na eleganciji i profinjenosti.

Midi haljine

Sve popularnija verzija haljina za manja vjenčanja jesu i one srednje duljine. Otkrivajući stopala i zglobove, ovaj tip haljine stilski je nepogrešivo upariti s upečatljivim i trendi potpeticama ili sandalama. 

Kod odabira vjenčane midi haljine, preporučuje se pripaziti i na odabir materijala, budući da će pamuk i lan izgledati preopušteno, dok s tilom i čipkom možete stvoriti dojam 'pokušaja' vjenčanice. U midi verziji radije se odlučite za materijale poput svile ili viskoze, a potpuni dojam začinite zavodljivim i elegantnim naramenicama koje otkrivaju ramena i vrat.

Mini haljine

Verzija za odvažne mladenke, mini haljina u funkciji vjenčanice, uglavnom je rezervirana samo za civilna vjenčanja, a zanimljivo je da ovaj tip haljine nudi i veliki broj mogućnosti.

Za početak, mini haljinu možete prekriti dijelom koji će podsjećati na dugu vjenčanicu, dok traje ceremonija, a kasnije taj dio možete izostaviti u opuštenom dijelu dana ili večeri. 

Mini haljine, uglavnom su zanimljive same po sebi, no ne ustručavajte se naglasiti ih dodatnim materijalima poput perja ili čipke, te nikako ne zaboravite upotpuniti ih zanimljivim visokim cipelama. Odabir frizure i šminke uskladite s tipom haljinice te pri tom  pripazite da 'malo' ne postane 'previše'.

Hlače

Uz haljinu, dobar stilski izbor za manja vjenčanja su i hlače u kombinaciji sa zanimljivim romantičnim topovima ili korzetima. Uske, ravnog ili širokog kroja, hlače će izdužiti vašu figuru, poslužiti vam kao paravan za cipele koje ste kupili u zadnji čas i dati vam dovoljno prostora za kombiniranje gornjeg dijela.

Ovaj odvažni stil istovremeno će naglasiti i vašu ženstvenost, i eleganciju, i stil.

25. travanj 2024 18:36