StoryEditorOCM
ViralNEIZBRISIV TRAG

Cijela regija je pjevala s njim, bio je zvijezda, a onda je otišao. Danas bi slavio 40. rođendan

Piše Maja Kruhak/JL
25. siječnja 2021. - 18:59

Sjećanje na čovjeka, koji je svojim djelima, kako ljudskim, tako i glazbenim, ostavio neizbrisiv trag, među fanovima i prijateljima diljem regije, ali i šire, ni danas ne blijedi.

Riječ je o Toši Proeskom, makedonskoj zvijezdi koji je glazbenu karijeru gradio iz Zagreba, a koji bi danas slavio 40. rođendan!

Tragična smrt prekinula ga je u snovima i karijeri, imao je samo dvadeset i šest godina kada se dogodila kobna nesreća. Toše je unatoč mladosti za sebe ostavio iznimno bogatu glazbenu riznicu.

Veliki čovjek i humanist, tek je mali dio svega onoga što je bio za života, a nema čovjeka u regiji koji za njega nije imao riječi hvale.

Osvajao je prekrasnim osmijehom i neupitnim glasom, ali prije svega krasila ga je skromnost.

- Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome, riječi su koje danas žive u svima koji su ga poznavali.

Njegova ekipa iz diskografske kuće Hit Records vrlo se emotivno oprostila svog omiljenog glazbenika. Fanovi i prijatelji Toše Proeskog prisjetili su ga se jučer molitvom nakon svete mise u kapelici na Rokovom perivoju u Zagrebu.

Toše je rođen 25. siječnja 1981. godine u Prilepu u Makedoniji. Ljubav prema glazbi naslijedio je od roditelja, a čitavog života aktivno se obrazovao. Karijeru je započeo sa petnaest godina na festivalu 'Makfest', a 1999. godine objavio je svoj prvi album.

image
Tea Cimas/Cropix

Na hrvatsko tržište probio je 2004. godine, zahvaljujući duetu s Tonijem Cetinskim i pjesmi 'Lagala nas mala'.

Preminuo je 16. listopada 2007. godine, u tragičnoj nesreći na autocesti A3 Zagreb - Lipovac zbog kobnih ozljeda vratne kralježnice.

18. travanj 2024 00:31