StoryEditorOCM
ViralSESTRE VUČKOVIĆ

Bile su u idiličnim odnosima, a sada su smrtne neprijateljice: Zdenka se Severine odrekla zbog udaje za Srbina, a s Marijanom se potukla

Piše V.P./SD
30. kolovoza 2022. - 22:28

U travnju 2017. odnos između Severine Vučković i njezine sestre Marijane Vučković Popović s kojom je sinoć imala žestoki okršaj u majčinom stanu u Splitu bio je idiličan.

Nasmijana Marijana koja je po zanimanju novinarka i živi u Beogradu stigla je u pratnji majke Ane u sportsku dvoranu na Gripama gdje se održala premijera mjuzikla ‘Naša bila štorija‘ u kojem je Severina imala glavnu ulogu. Veselo je pozirala fotoreporterima i ni u jednom trenutku nije se dalo naslutiti kako su sestre u lošim odnosima.

image

Marijana Vučković Popović i majka Ana

Duje Klaric/Cropix/Cropix

Kad je pjevačica 2012. godine rodila sina Aleksandra, Marijana je za Slobodnu Dalmacija govorila koliko je sretna.

- Presretna mu tetka plete nakurnjak. Mislim da će mi pofaliti vunice... Ipak je on jedan dobar i podebeo muškarac kad smo ga ovako dugo čekali. Kod nas doma su se rađale samo curice. Najprije smo bile nas tri, a i sestra Zdenka i ja rodile smo kćeri. Ovo muško je Božji dar koji smo priželjkivale još 7. veljače, na rođendan našeg pokojnog oca. Ali nema veze što smo morali čekati... Nek’ je on nama živ i zdrav. Stalno sam joj govorila da zatrudni i da će joj to promijeniti život. Sretna sam što se odlučila na taj korak. Odgojene smo tako da bi mi bilo žao da je ostala sama. Ima li išta ljepše od rođenja djeteta?! Na ovaj je način poslala i poruku svim mladim ljudima, djevojkama koje su možda nesretno zaljubljene: volite se, rađajte djecu... Možete se lijepo osjećati i u 40-oj. Rekla sam joj da odmah ide na drugo - kazala je tada Marijana.

image

Marijana Vučković Popović

Feđa Klarić/Arhiva SD

Još u travnju ove godine bilo je jasno da nešto ne štima među njima nakon što se doznalo da Severina brani Marijani da viđa njihovu majku. Tad ju je Marijana prijavila Centru za socijalnu skrb tvrdeći da pjevačica zlostavlja njihovu majku te da joj onemogućava kontakte s njom. Osim toga prijavila je i svoju kći, Severininu nećakinju Miu s kojom je pjevačka zvijezda bliska, da ju zlostavlja telefonom.

CSS je postupao po prijavi i utvrdio da je Marijana lažno prijavila i kći i sestru. Severinin izvor tvrdio je kako je sve to navodno radila u dogovoru s Milanom Popovićem o čemu navodno postoje pisani dokazi u obliku njegove izjave dane u Centru za socijalnu skrb.

U svojim rijetkim istupima za medije Marijana je 2016. govorila o Popoviću.

- Ne zamjeram mu ništa i ovo me sve jako žalosti, a voljela bih iskreno da nadiđe taj svoj unutrašnji nemir kako bi imao bolji odnos s obitelji svoga sina. Znam da su ljubomora i srdžba one strašne ljudske pojave koje rastu u nama na istom panju života i kojih se moramo svakodnevno odricati u nastojanju da im ne dopustimo da nas nadvladaju i otežaju nam život i komunikaciju s bližnjima. Mislim da bez obzira na godine on to ne razumije i ne pokušava razumjeti. Ali ja vjerujem da nakon ovog medijskog suočavanja jednom iz njega moraju niknuti neka njegova bolja vrijednost i bolja kvaliteta - rekla je za RTL.

image

Severinine ozljede koje je dobila u sukobu s Marijanom

- Svatko tko nosi elementarni odgoj iz kuće bit će u nedoumici kako komunicirati s Milanom Popovićem. To sam shvatila pri prvom susretu. Svakodnevno sam dolazila u njegov stan kad su beba Aleksandar i moja sestra boravili u Beogradu. Na moje ‘Dobar dan’ nikad nije odzdravio ni pružio ruku, već je samo kimao glavom.

image

Milan Popović

Ronald Gorsic/Cropix

Sljedećih dana shvatila sam koliko je otvoren prema ljudima, pa sam se tako ponašala i naučila nositi s tim jer ja sam Aleksandru samo tetka, a na mojoj sestri je izbor kako će živjeti. Pretpostavljam da će i ovo sutra trčati demantirati u novine. Eto, ukratko, jedan detalj ponašanja domaćina i njegova gostoprimstva govore i o njegovu karakteru - ispričala je tad.

image

Severinine ozljede koje je dobila u sukobu s Marijanom

Pjevačica ima još jednu sestru, Zdenku Vučković Žunić, koja živi u Turnju kod Zadra, a s kojom godinama nije u dobrim odnosima. Našoj novinarki prije sedam godina Zdenka je demantirala kako je sa suprugom bila prisutna na Severininom vjenčanju s Igorom Kojićem.

image

Nenad Vučković, Zdenka i Zdravko Žunić

Ante Cizmic/Cropix

Uzrujani zbog netočnih navoda u pojedinim medijima, objasnili su i razloge svoje javne reakcije.

- Iz pijeteta prema svojim rođacima i prijateljima, poginulim hrvatskim braniteljima, i poštujući marijanski katolički moral, ne odobravamo ovaj estradni cirkus. Prekjučer smo u Vukovaru sahranili prijatelja koji je bio ozlijeđen zbog ćiriličnih tabli, a estradni menadžeri objavljuju CD s ćiriličnim natpisom Severinina vjenčanja - kazala je Zdenka.

Severinina sestra Zdenka i zet Zdravko o nedolasku na vjenčanje: Srbi su nas napali, ugnjetavali 50 godina ...

- Ne podržavamo sve ovo, Srbi su nad nama vodili oružani rat, ugnjetavali nas 50 godina, a sada vode psihološki. Moja sestra odgojena je u hrvatskoj i moralnoj, rimokatoličkoj obitelji, od oca Hrvata i majke Hrvatice, ali je njezin život preuzela menadžerska mašinerija. Ona ima planetarnu slavu, ali sigurno ima tužan život. Molim za njezino zdravlje i sreću - rekla je Severinina sestra.

image

Severina

Darko Tomas/Cropix

Mediji su 2015. godine pisali kako su se sestre posvađale oko zemljišta u Splitu na kojem je izgrađen put za jedan šoping centar. Zdenka i Marijana su tvrdile da je to zemljište vlasništvo porodice Vučković te su očekivale da se i Severina uključi u sudsku borbu, no ona je rekla da je to ne zanima.

Tri sestre rano su ostale bez oca Severa Vučkovića koji je bio vozač kamiona u Elektrodalmaciji. Rodio se u Splitu, gdje je upoznao Anu iz Drniša, konobaricu u mliječnom restoranu kraj starog Hajdukova igrališta.

- Kad mi je otac umro i kad su mi ljudi slali telegrame, tad sam ih vrtjela po rukama i govorila mami: Sjetio nas se ovaj i onaj. Danas znam da je u takvim, najtežim trenucima, važna psihološka pomoć - rekla je jednom Severina koja nikad javno nije pričala o svađama sa svojim sestrama.

25. travanj 2024 18:59