StoryEditorOCM
ViralTOTALNO ISKRENO

Ana Gruica Uglešić pričala o temama o kojima nikad nije: o heroinu na splitskom Trsteniku gdje je odrasla, o fazama kad je balerina ‘podivljala u srednjoj‘

Piše Mozaik SD
9. studenog 2022. - 18:57

U splitskom PodKaST-u gošća voditelja Ivana Baranovića bila je Ana Gruica Uglešić, koja je u toj prigodi ispričala sve o svojem odrastanju na splitskom Trsteniku, o srednjoškolskom obrazovanju u Turističkoj školi, studentskim danima na Fakultetu dramskih umjetnosti u Splitu i na kineziologiji, na kojoj je diplomirala na smjeru rekreacije i fitnesa.

"Zadnjih sam dana Ana Bauštelka Uglešić!" - ispalila je glumica kroz smijeh i ispričala čime je okupirana.

"Evo, muž me uvalija u bauštelu! On puno radi, ujutro u bolnici, popodne privatno, i kako je rekao da mu treba netko tko će nadgledati radnike, ja sam zaplivala, i baš sam zaplivala ozbiljno. Iznenade se kad vide da ja znan dosta, di ćemo lajsnu od dva centimetra, onda je odma bija rispekt!" - ispričala je Gruica i najavila novu predstavu s Ivanom Leom Lemom u GKM-u.

image

Ana je vrlo iskreno pričala u podcastu kod Ivana Baranovića

"Sitija se da će ispričat priču kako su Vlaji došli u Split. On ima tu crtu da kuži vlaški mozaik, i baš se veselim projektu...".

Upitana koliko često vježba, odgovorila je:

"Kako ti sad dižen vriće cimenta, osim cimenta ne radin ništa! Za teretanu sad neman vrimena, ali viruj mi da je gradilište znaš koja teretana. Neki radnici se ponude da će oni, neki se ne ponude, rade svoje i misle: Pusti ludu neka nosi!" - smije se Ana Gruica.

Gušt mi je da mogu mužu reć navečer: Znaš ko ti je ovo sve istovarija? Ovo san ti ja istovarila!".

image

Sa suprugom Boranom Uglešićem na rođendanskoj proslavi "Slobodne Dalmacije"

Duje Klarić/Cropix


Na temu detoksa, ispričala je kako ima faze kad pazi, kad ne pije ni kap alkohola, ali...

"Moran priznat, u ovoj fazi kad ne izlazin vani, popije se doma čašica koja... Moran se i ja navečer opustit malo. Vodin računa o prehrani, 80 posto san uredna, ali ulogu igra i genetika. Ima li boljeg primjera za bit‘ fit od moga oca Špira?" - upitala je voditelja.

Prisjetili su se i njezina odrastanja na Trsteniku.

"Ja sam imala zanimljivu kombinaciju Trstenik - Sitno Gornje. Bija je to pravi gradski kvart, bilo je i puno vojnih lica, puno ih je i otišlo 90-ih, a doselilo puno ljudi iz okolice. Nažalost, bilo je jako puno droge, jako puno heroina, vidila san i neke ružne scene...

Mater je radila u kemijskoj čistionici u Galeba, i onda san ja bila tu po ulici stalno. Vidila sam puno toga što me je oblikovalo, bilo je tu, uf, baš gadnih situacija...

image

Jedna od prvih tetovaža u Splitu 2001.

Arhiva/Cropix


Velik kvart, puno momaka, a ja ne znam ni jednoga da je priša 15 godina, 90 posto njih, a da nisu bili na heroinu.

Srićom, vikendom i priko praznika smo bili u Sitnom, s babom i didom sam išla u polje, imali smo koze, kasnije zajedno radili na Domu, tako da je to bila jedna druga dimenzija.

Sa šest godina sam krenila na balet, mater je bila sa sela, iznenadila se šta san ja to uopće tila. Sama bi išla autobusom od Trstenika do Općine, još nisam znala brojeve, mater bi mi napisala na papir brojeve autobusa koji mi tamo voze.

Mater je radila dvokratno, nije me mogla vodit, ja bi došla na stanicu i gledala u taj papir, bija bi mokar, ruke su mi se znojile od stresa... Možeš li zamislit da danas dite od šest godina ide samo s busom?

A mater bi me uputila i rekla: U božje ruke...".

Sjetila se kako je u osnovnoj školi obožavala grupu "Take That". Svi su tada slušali Nirvanu, bili rokeri, metalci, to kad je ovi umra je bilo plakanje po školi... A ja sam se odlučila za "Take That" - smijala se Gruica na vlastiti račun.

image
Duje Klarić/Cropix


Otkrila je i da nikad nije mislila da će ići na fakultet, da joj se to činilo gubljenje vremena.

"Mama me ka odlikašicu nagovarala da upišem gimnaziju ka sestra, ali nije dolazilo u obzir! Kad san bila treći srednje, smjer HTT-u (hotelijersko-turistički tehničar), mater me pitala koji mislin faks, ja sam se svađala: Ni jedni! Ako ikad završin faks, završit ću glumu ili kineziologiju, to sam onda rekla, majke mi mile!

Bila san grozna u školi, iz sterilne balerine je nastalo ispaljenje, loše ocjene, izlasci, mater i otac mi nisu mogli stat na kraj...

Tada se dogodija izbor za miss, na koji sam otišla sa 17 godina, postala prva pratilja Miss Hrvatske. I to je bio moj ulazak na tu neku javnu scenu, u svijet mode.

image

Izbor za Miss Hrvatske 2000 (slijeva): Paola Poljak (Miss Europe), Ana Gruica (1. pratilja), Andrea Ćupor (Miss Hrvatske) i Tihana Zrnić (2. pratilja)

Goran Šebelić/Cropix


Tada je Miss Hrvatske postala Andrea Ćupor, a Vlatka Pokos, koja je bila voditeljica izbora, je sutra digla hajku i tvrdila da sam ja pokradena, hvala joj i ovim putem na tome... Ali, mene to uopće tada nije pogodilo. Kad su me novinari pitali jesam li tužna zbog toga, odgovorila sam da nisam, "da je meni bitno da nigdi ne putujem, jer se bojim letenja".

Ali Vladimir Kraljević odluči promijeniti situaciju i pošalje me na Miss International u Tokio. Ja se bojim putovanja, a moram ići u Tokio!" - smijala se Ana, zaključivši, ipak, kako je tada, taj njezin susret sa svjetskom metropolom promijenio njezin pogled na sve.

image

Na počecima manekenske karijere u Splitu

Saša Burić/Cropix


"Deset traka, prvi šoping centri, Puma patike koje su kod nas došle tek 2005., Victoria Secret dućani...japanska spiza... sve je bilo vau! Tada sam shvatila što sve postoji izvan naše male Hrvatske...".

"Danas izbor ljepote ne bi preporučila curama, jer je to pase, ali danas društvene mreže nude zaista sjajne prilike da daju neki svoj univerzalni pečat, da se istaknu, da uspiju u onome što žele, u čemu su vješte..." - smatra splitska glumica.

Što je još sve pričala s Ivanom Baranovićem, možete pogledati na OVOJ POVEZNICI.

image

Ana Gruica i Iris Rajčić od manekenskih su dana bliske prijateljice

Dragan Matić/Cropix
image

Iris Rajčić, Lupino i Ana Gruica na reviji modne kuće Mak 2005.

Duje Klarić/Cropix
image

U Sandijevom društvu na festivalu

Saša Burić/Cropix
image
Biljana Gaurina/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image

U predstavi ‘Škrtičina‘ s Ivom Perkušićem 2009.

Nikša Stipaničev/Cropix
image

Ana i Boran

Saša Burić/Cropix
image

U predstavi ‘Decameron‘ 2006.

Paun Paunović/Cropix

 

18. travanj 2024 22:20