StoryEditorOCM
TribinaPRIOPĆENJE

Županijski vijećnik Jure Zubčić ‘demontirao‘ što se krije iza nove većine u Županijskoj skupštini

Piše Zadarski.hr
22. listopada 2021. - 15:44

Županijski vijećnik Jure Zubčić (SDP) poslao je priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

Konstituirana je nova većina u Županijskoj Skupštini iza koje se krije mnogo toga i to treba demontirati.

HDZ-ov cirkus su podržali, pored standardnih koalicijskih partnera, vijećnici Nenad Klarić, Rajka Rađenović i Željko Perica.

Nenad Klarić je izabran na listi Domovinskog pokreta, te je za potrebe HDZ-a odlučio prebjeći u HSP-AS u stečaju, koji više nije u stečaju. A taj HSP-AS kao stranka nije ni prešla izborni prag. Tipična prevara birača.

Nadalje, Rajka Rađenović izabrana kao predstavnica srpske nacionalne manjine iz SDSS-a na dopunskim izborima 03.10. je također danas pristala biti dio većine.

To je i logično jer HDZ već godinama kupuje naklonost SDSS-a financirajući poziciju čelnika SDSS-a Veselka Čakića na mjestu tajnika koordinacije za ljudska prava.

Svaki mjesec županija izdvaja sredstva za njegov rad tajnika iako se Koordinacija u prošlom sazivu, u razdoblju od 4 godine, sastala svega jednom. A on je bio plaćen svaki mjesec.

Tako već godinama HDZ kupuje naklonost SDSS-a nauštrb srpske nacionalne manjine jer voda tek sad dolazi npr. u Islam Grčki, cesta za Bruvno i Mazin je u stanju raspadanja. Neki zaseoci sa većinskim srpskim stanovništvom još uvijek nemaju struju. Ali to nije tema SDSS-a.

Štoviše, prošli mjesec sam kao predsjednik Koordinacije za ljudska prava Zadarske županije sazvao sjednicu da osudimo pritisak na pripadnike srpske nacionalne manjine povodom popisa stanovništa.

Iako gospodin Veselko jedini unutar te koordinacije prima naknadu on se potrudio s partnerima iz HDZ-a i HSP-a da na sjednici nemamo kvorum.

Uvijek ću biti na braniku svih nacionalnih manjina što sam svojim radom dokazao, a i uvijek ću prokazivati one koji se bave etnobiznisom.

Nadalje, Željko Perica je također podržao novoformiranu većinu, a izabran je na nezavisnoj listi Ivice Žuvele. Već dugi niz godina upozoravamo na probeleme koje nezavisne liste imaju u Zadru jer prije ili kasnije podlegnu pod šapu HDZ-a. Kao što se to dogodilo po tko zna koji put.

HDZ je obavio šoping po drugim strankama i nezavisnim listama i nastavlja dalje sa lošim i netransparentnim upravljanjem Zadarske županije.

Tko je stvarna oporba ovakvoj vlasti vidi se na današnjoj Skupštini po količini i kvaliteti rasprava.

A jedino je Klub vijećnika SDP-a bio protiv polugodišnjeg izvješća o radu župana.

19. travanj 2024 01:32