StoryEditorOCM
TribinaPRED POČETAK ŠKOLE

Župan Božidar Longin poslao pismo učenicima: Budite odgovorni i pokušajte shvatiti ozbiljnost situacije

Piše Zadarski.hr
6. rujna 2020. - 19:36

Zadarski župan Božidar Longin uputio je pismo učenicima pred sutrašnji početak školske godine. Evo što im je poručio. 

 

Drage učenice i učenici, na početku smo još jedne školske godine.

Prošla školska godina bila je izuzetno teška kako za vas, tako i za vaše učitelje i profesore. Nažalost, epidemiološka situacija u kojoj živimo ne dozvoljava nam veliki optimizam i kada je ova nova školska godina u pitanju. Cijeli svijet bori se s opasnim i nevidljivim neprijateljem koji nas je prisilio na veliku promjenu ponašanja i navika.

Ovih dana vi i vaši roditelji dobili ste pregršt uputa kako se ponašati i koje mjere poduzeti u školskim zgradama kako biste bili što sigurniji od moguće zaraze koronavirusom. Znam da je u vašim godinama jako teško shvatiti da morate biti udaljeni od svojih kolega i prijatelja, da ne smijete svoju simpatiju uhvatiti za ruku, da neće biti one vreve na školskim odmorima, da ćete morati ostajati u svojim učionicama…

No molim vas, budite odgovorni i pokušajte shvatiti ozbiljnost situacije. Beskrajno je važno za sve vas i vašu budućnost da se nastava održava u stvarnom, a ne u onom virtualnom svijetu. Važno je da iskoristite sve ono što vam škola može pružiti. Živa riječ vaših učitelja i profesora je najvrjednije što vam odgojno-obrazovni proces može dati, a društvo vaših kolega neprocjenjivo bogatstvo.

Stoga se potrudite biti disciplinirani i radi sebe i svoje budućnosti, ali i kako ne biste svojim neodgovornim ponašanjem ugrozili svoje ukućane; roditelje, bake, djedove…

Svaka muka ujedno je i prilika za jačanje karaktera, za usvajanje novih znanja, za izgradnju osobnosti. Učite, istražujte, trudite se usvojiti prave vrijednosti i stvoriti zdrave životne stavove. Budite aktivni, odvažni i uporni i izrastite u odgovorne pojedince koji će naoružani znanjem, vještinama i pravim moralnim vrijednostima ući u život odraslih.

Svima vama, osobito prvašićima koji prvi put ulaze u školske klupe, ali i svim vašim učiteljima i profesorima želim, usprkos okolnostima u kojima živimo, sretnu i uspješnu školsku godinu 2020./2021. Sretno!

 

ŽUPAN

Božidar Longin, dipl. ing.

 

19. travanj 2024 15:19