StoryEditorOCM
TribinaSUTRA NERED U MISTU

"U srijedu nećemo moći u procesiju za blagdan Gospe od sniga u Kukljici zbog ilegalno uzurpiranih vezova na rivi! Ovo je skandalozno!"

Piše Čitatelj
4. kolovoza 2020. - 18:26

"Na Dan domovinske zahvalnosti, 5.kolovoza, mjesto Kukljica na otoku Ugljanu slavi blagdan Gospe od sniga sa jedinstvenom na Jadranu, impresivnom morskom procesijom brodovima koja se održava  već više od 500 godina.

Procesija će se i ove godine održati unatoč epidemiji covid 19.

Međutim, od epidemije je važnija stvar slijedeća. Pored crkve Gospe od sniga u Ždrelašćici je od davnina sagrađena riva prvenstveno za vezivanje brodova koji sudjeluju u procesiji i koji dovode vjernike na misu. Međutim posljednjih nekoliko godina tu rivu ilegalno uzurpira jedna obitelj za vezivanje svojih 50 metarskih željeznih teretnih brodova. Zbog tih teretnih brodova koje ne žele pomaknuti čak niti samo na dan Gospe od sniga mnogi ribarski brodovi koji prevoze ljude se ne mogu vezati uz rivu te ostaju pratiti misu usidreni iz morske pučine. Stvar ne bi bila toliko čudna da vlasnici tih brodova nisu ljudi koji su ujedno članovi lokalnog crkvenog odbora.

Dakle u Kukljici crkvenu feštu opstruiraju članovi crkvenog odbora. Koji su inače i istaknuti članovi lokalnog HDZ-a. Ni mjesni župnik ne želi ništa poduzeti nego se pravi kao da se ništa ne događa jer su to njegovi ljudi. Dakle ČLANOVI CRKVENOG ODBORA U KUKLJICI OPSTRUIRAJU CRKVENU FEŠTU", napisao nam je čitatelj, čiji je mail u našu redakciju stigao u utorak poslijepodne.

"Županijska lučka uprava je godinama ranije slala upozorenja o uklanjanju tih brodova, a sad više niti ne traži da se uklone unatoč tome što su u ilegalnom vezu. Bilo bi dobro priupitati Županijsku lučku upravu jesu li vezani teretni brodovi pored crkve Gospe od sniga u prolazu Mali Ždrelac ilegalno vezani i zašto ne poduzimaju da se uklone? (HDZ-ovska posla) Pitajte također Općinu Kukljica jesu li oni što poduzeli po ovom pitanju? U prilogu vam šaljem fotografiju. Svečana misa je u 10.30h i nakon toga jedinstvena na Jadranu morska procesija brodovima. Pored crkve Gospe od sniga će biti puno ljudi.

Ja nisam autor članka i želim ostati anoniman. Obavještavam vas, ako imate volju napraviti članak da time pripomognete da se pokrene nešto s mrtve točke po ovom slučaju koji je bez presedana. A to je da crkovinari svojim ponašanjem opstruiraju crkvenu feštu i da Županijska lučka uprava ništa ne poduzima za uklanjanje ilegalno vezanih brodova", završio je ogorčeni čitatelj.

19. travanj 2024 04:11