StoryEditorOCM
TribinaNAČELNIK SALI ZORAN MOROVIĆ ODGOVORIO NA OTVORENO PISMO IZ LUKE

Samo je Nenad Marčina „zbunjen i u šoku", ne živi na otoku, s matematikom je totalno posvađan, a kad načuje pokoju aktualnu vijest šalje dopise medijima

Piše Zadarski.hr
15. svibnja 2018. - 10:35
sastanak_zupanija3-180917

Dobili smo i odgovor načelnika Općine Sali Zorana Morovića na otvoreno pismo Nenada Marčine iz Luke. Morovićev odgovor objavljujemo u cijelosti. otvoreno pismo

Vezano uz dopis „zbunjenih glasača kandidacijske liste za Mjesni odbor Luka kojima ništa nije jasno i koji su u šoku" mogu reći slijedeće:

Nenad Marčina kaže da se općinska vlast prema mještanima Luke ponaša maćehinski i navodi primjer kako je Općina u mjesto Savar uložila „pet puta više materijalnih sredstava nego u Luku". Istina je da je Općina za betoniranje putova u Savru utrošila cca 170.000 kn, a za betoniranje puta u Luci 1.180.000 kn , a to je 7 puta više, a ne 5 puta manje. Nadalje Marčina kaže da „ Općina Sali zapravo nije uložila ni kunu jer se radi o ostvarenim sredstvima putem uplate boravišne pristojbe". Za usporedbu prošle godine je u Luci ukupno uplaćeno 75.000 kn boravišne pristojbe, a od tog iznosa Općinu Sali pripada 14.662 kn. Tim tempom trebalo bi 80 godina da se prikupe sredstva dovoljna za navedenu investiciju u Luci.

Nenad Marčina pita da li sam pokušao braniti luške interese u borbi protiv povećavanja kaveza za uzgoj bijele ribe. Da on živi na otoku onda bi bar znao da je održana javna rasprava na temu proširenja ribogojilišta u prostorijama Općine Sali kad već nije bio na njoj. Javnoj raspravi su nazočili brojni mještani Luke pa može njih pitati o stavu Općine Sali. Nenad Marčina je član Mjesnog odbora Luka, koji je jednoglasno usvojio plan i program rada te su ga nedavno dostavili u Općinu Sali na daljnje postupanje. Upravo taj program rada koji je iskaz želja mještana je preduvjet za planiranje investicija u mjestu Luka.

Mislim da je samo Nenad Marčina „zbunjen i u šoku", ne živi na otoku, sa matematikom je totalno posvađan, a kad načuje pokoju aktualnu vijest šalje dopise medijima. Tako je napravio prije sanacije cijevi prema ambulanti u Luci i sada pred sanaciju obale u Luci koja se planira krajem godine pa bi valjda htio da on bude zaslužan za tu investiciju.

Zoran Morović, načelnik Općine Sali

15. travanj 2024 19:46