StoryEditorOCM
TribinaKINESKI RAŽANJ

Pupić Bakrač: Izdvojeno mišljenje sutkinje Zubčić govori da ipak ima onih koji nisu spremni gaziti preko leševa zbog zamjeranja partiji!

Piše Zadarski.hr/MPB
14. srpnja 2021. - 11:49

Županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač je nakon potvrde optužnice zbog navodnih prijetnji županu Božidaru Longinu kineskim ražnjom, poslao priopćenje koje prenosimo u cijelosti

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Dana 5. 7. 2021 godine održao sam konferenciju za medije ispred sjedišta HDZ-a u Medulićevoj ulici na kojoj sam javnost izvijestio kako mi je sudačko vijeće (Dubravka Škalabrin Šarić, predsjednica vijeća, Teodora Projić Škovrlj, član, Danijela Zubčić, član) potvrdilo optužnicu u slučaju navodne prijetnje ražnjem Božidaru Longinu. Pri tome sam ukazao da su sve institucije koje sudjeluju u mom progonu zbog benigne objave na Facebooku, od policije preko državnog odvjetništva do suda, pod kontrolom HDZ-a.

Naknadno sam zaprimio izdvojeno mišljenje članice sudačkog vijeća sutkinje Danijele Zubčić. Po prvi put u postupku netko se očitovao na navode moje obrane koja je od početka konzistentna za razliku od Longina koji je tri puta mijenjao iskaz (na policiji, za medije i na ODO-u) te se boji za vlastiti život jer u Kini peku pse na ražnju, te se boji jer ih jedu, te se ne boji…

Ipak ima onih koji nisu spremni gaziti preko leševa nevinih ljudi zbog zamjeranja partiji i amnestirati kriminalce pod zaštitom partije, odbijaju biti podobni, struku i moralni integritet pretpostavljaju karijerizmu unutar institucija sistema u kandžama HDZ-a.

Izdvojeno mišljenje sutkinje Danijele Zubčić ništa ne mijenja na stvari u slučaju mog progona, ali svaka jest satisfakcija. Još više od toga raduje me spoznaja da u kvarnom sustavu pod političkom kontrolom ima osoba koje još nisu savinule kičmu.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije

Marko Pupić-Bakrač

16. travanj 2024 19:39