StoryEditorOCM
TribinaERASMUS+

Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanaka Ožanića: prva mobilnost na daljinu u Hrvatskoj!

Piše Zadarski.hr
23. travnja 2021. - 12:46

U sklopu projekta Erasmus+ programa KA1 „Novim znanjima za zdravije sutra“ Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Zadar će, zajedno s projektnim partnerom BragaMob, organizirati mobilnost na daljinu. Bit će to prvi slučaj mobilnosti na daljinu u Hrvatskoj!

Projekt “Novim znanjima za zdravije sutra”, programa Erasmus+ KA1, u svom je početku obuhvaćao stručnu obuku prehrambenih tehničara i tehničara nutricionista, kao i stručno usavršavanje nastavnika, kroz odlazak na mobilnost u grad Bragu, Portugal. Realizacija projekta nije se mogla odvijati prema planu s obzirom na opću epidemiološku situaciju u Europi. Zbog svih teškoća koordinatori projekta iz Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole odlučili su se za jedan izazov - organizaciju prve mobilnosti na daljinu u Hrvatskoj.

S obzirom da stručna praksa tehničara nutricionista ne obuhvaća rad na nekoj vrsti alata i strojeva, nije bilo ograničenja u cjelovitom provođenju mobilnosti takvog tipa. Mobilnost će se odvijati u terminu od 26. travnja do 16. svibnja 2021. U tom periodu učenici trećeg razreda smjera tehničar nutricionist imat će priliku u sklopu praktične nastave slušati predavanja i izvoditi stručne vježbe pod mentorstvom stručnjaka iz područja nutricionizma iz Portugala.

Očekivanja su kako će učenici proširiti svoja znanja o dijetoterapiji, kreiranju nutritivnih planova prehrane s obzirom na dob ili kronične bolesti, kao i znanja o vegetarijanskoj i veganskoj prehrani te njihovom utjecaju na metabolizam. Također će uvidjeti važnost savladavanja komunikacijskih vještina u zdravstvu i promoviranju zdravih životnih navika i upoznati se s elementima poduzetništva u nutricionizmu - kazala je ravnateljica škole Jelena Gulan.

22. travanj 2024 21:55