StoryEditorOCM
TribinaISPLOVIO JER JE SILA

Pismo čitatelja: Zašto se "zadarski kruzer" Marella Dream jučer ponovno uputio na otvoreno more da bi se već u srijedu usidrio kod talijanske luke?

Piše Zadarski.hr
3. rujna 2020. - 20:01
Nedavno isplovljavanje „zadarskog” kruzera radi pražnjenja tankova na otvorenom moru opravdano je izazvalo pozornost javnostiČitatelj/google

Na naš službeni mail danas je stigla poruka jednog čitatelja koji je primjetio kako je kruzer koji je već neko vrijeme usidred u luci Gaženica, 

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

 - Nedavno isplovljavanje „zadarskog" kruzera radi pražnjenja tankova na otvorenom moru, ma što da je pritom bilo u pitanju,  te time opravdano izazvalo pozornost javnosti, evo ponovno postavlja pitanje opremljenosti ove naše, kako se naglašava super moderne luke. Uprava Luke Gaženice post festum nas je uvjeravala da su oni opremljeni svim potrebnim servisima, ali i da sam kruzer raspolaže najsuvremenijim pročišćivačima u skladu s međunarodnim ekološkim kriterijima.

Pa ako je tako, zašto se u utorak večer, u 19.30 sati, „Marella Dream" ponovno uputio i zaplovio put otvorena mora, da bi se u srijedu u 09.45 sati usidrio na 2,9 nautičkih milja od talijanske luke – Ravenna !? Tamo su ga dva dana opsjedale manje barže, što indicira da su s kruzera ukrcavale "nešto".

Što je to nije sada toliko važno i bitno je da to nije moglo biti obavljeno kod nas, već se kruzer uputio na suprotnu stranu Jadrana!?

image
Put kruzera
Čitatelj/google

U trenutku nastajanja ovog teksta nije poznato kakve su daljnje namjere kruzera „Marella Dream" i hoće li se uopće vraćati u zadarsku luku Gaženica? Teško je u sferi pretpostavki bilo što nagađati, no ne vrati li se, to bi samo po sebi podrazumijevalo propast ovakvih projekata zvanih „home port". 

A vijest "last minute" glasi da se brod ipak uputio prema Zadru, gdje se očekuje u petak oko 8 sati. Povodom ovih "ekshiibicija"  mislim da javnost sada s pravom očekuje detaljno pojašnjenje iz Lučke uprave Zadar - stoji u mailu ljutitog čitatelja.

17. travanj 2024 09:15