StoryEditorOCM
TribinaU BENKOVCU

Održana info radionica projekta #nauči#primijeni#promijeni

Piše Zadarski.hr
12. rujna 2020. - 13:25

U srijedu je održana info radionica projekta #nauči#primijeni#promijeni u Benkovcu. Cilj radionice bio je upoznati ciljnu skupinu projekta o radionicama koje će se održavati za vrijeme trajanja projekta a prve započinju 16. rujna 2020. Ciljane skupine ljudi koje će projekt obuhvatiti su osobe starije od 54 godine, osobe s invaliditetom, osobe u dobi od 25. do 29. godina, nezaposleni uključujući dugotrajno nezaposlene.

Sudionici radionica mogu biti samo osobe koje imaju prebivalište na području Grada Benkovca. Stoga, ako ste sa područja Grada Benkovca, pripadate ciljnoj skupini i željni ste znanja i druženja, budite slobodni i odazovite se našem pozivu na radionice. Radionice obuhvaćaju tečaj informatike, tečaj komunikacijskih i prezentacijskih vještina uz radionice samopouzdanja. Modul 1. obuhvaća zakonodavni okvir, znanje o osnivanju udruge, djelokrugu rada i financijskom poslovanju.

U  Modulu 2. predstavit će se računovodstvo i financije. Modul 3. predstavlja znanje o EU fondovima, operativnim programima, pripremi i provedbi projekata. Modul 4. obuhvaća Marketing i PR dok Modul 5. pruža znanje o umrežavanju i suradnji s drugim sektorima.  Pomoću navedenih radionica oformit će se nova profesionalna figura, voditelj OCD-a (Organizacije civilnog društva).

Cilj projekta je povećati zapošljivost i mogćnost za zapošljavanje osoba na području grada Benkovca razvojem nove profesionalne figure te uspostavljanjem lokalnog centra podrške za udruge. Nositelj projekta je Udruga studenata Bukovice i Kotara, partneri projekta su Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije, AGRRA i Udruga za djecu, mlade i obitelj “Mali koraci“ Benkovac. Vrijednost projekta je 1.343.793,50 kuna, u trajanju od 3. travnja 2020., do 3. listopada 2021. godine.

16. travanj 2024 20:43