StoryEditorOCM
TribinaPODVOJENA MIŠLJENJA:

NAŠA GLAZBENA DIVA OVAKVE KOMENTARE NIJE ZASLUŽILA Brojni komentatori napali Josipu Lisac, ali mnogi su stali u njezinu obranu

Piše Jutarnji list
18. veljače 2020. - 14:59
Predsjednicka inauguracija Zorana Milanovca u svecanoj dvorani na Pantovcaku. Na fotografiji: Josipa Lisac.  Hina/ Pool/ Damir Sencar

Čini se da Hrvati ne mogu zbog komentiranja, a novi povod dala im je na današnjoj inauguraciji Zoranu Milanoviću - Josipa Lisac, koja je na Pantovčaku ukrala show.

Njezina izvedba 'Lijepe naše' gotovo nikog nije ostavila ravnodušnim, a dok je oni koji je i inače vole hvale, drugi u šali kažu da bi bilo pametnije da je mikrofon prepustila dosadašnjoj predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović.

Dok su drugi uzvanici većinom uspješno skrivali svoje osjećaje tijekom izvedbe, Milanović je očito bio zadovoljan jer se potpuno prepustio Josipinom glasu i nekoliko puta je zatvorio oči.

Na društvenim mrežama javili su se brojni poznati i nepoznati komentatori, a mnogi se slažu da očito nisu dovoljno urbani za novi vjetar koji puše na Pantovčaku.

"Josipa Lisac je toliko usporila izvedbu himne da će svi ovi HDZ-ovci koji drže ruke na srcu dobiti grčeve", jedan je od urnebesnih komentara. 

"Mislim da je mogla normalnije otpjevati s obzirom na prigodu, a i dalje zadržati 'sebe'... ovo mi je kao i kad purgeri idu imitirat dalmatince ili obrnuto - karikatura... kao što rekoh, nijesam školovala ovako nesto 'urbano'", našalila se jedna mlada žena.

Neki su bili puno oštriji i nazvali su izvedbu - masakrom, ali se našlo i onih na Josipinoj strani.

"Slušali smo Kolindino pjevanje 5 godina i sad vam k'o fol smeta legendarna Josipa Lisac. Naravno da vam ne valja kad sluh oštrite na Extra FM-u", oštra je bila druga.

I jedan mladić je stao u obranu pjevačice.

"Josipa Lisac je izvelu himnu na nivou. Ona svoju pjesmu nikada nije izvela isto. Jer je umjetnik. Svatko tko zna tko je ona, shvatit će".

 

25. travanj 2024 00:25