StoryEditorOCM
TribinaOBJAVA ISPRAVKA

Mladen Bencun nije optužen za prodaju streljiva, nego za držanje okvira za streljivo u obiteljskoj kući u Zatonu

Piše Objava ispravka
4. kolovoza 2020. - 11:00

Na portalu „Zadarski hr.” je dana 8. srpnja 2020. godine u 21 h i 56 min objavljen članak pod naslovom „Optužena dvojica Zadrana i jedan Splićanin: drugookrivljeni Mišel Pavlović (37) oružje nudio na prodaju putem - društvene aplikacije!” 

U citiranom članku navedeno je slijedeće: „Trećeokrivljenom Bencunu se stavlja na teret da je 11. lipnja 2019. u Zagrebu od Ercegovića kupio više tisuća komada streljiva vojnog podrijetla. Istog je dana, također po prethodnom dogovoru, jednoj osobi prodao malo više od dvije tisuće komada takvog streljiva po cijeni većoj od one po kojoj je kupio to streljivo, a ostatak je donio u jedno mjesto pored Zadra gdje stanuje i spremio u garažu, te potom ponudio na prodaju putem društvene aplikacije većem broju osoba koje su od njega kupile neutvrđenu količinu takvog streljiva, dok je u svojoj garaži držao više komada raznog streljiva i spremnika.”

Međutim, radi se o neistinitim informacijama, budući da se gosp. Bencunu ne stavlja na teret da je 11. lipnja 2019. u Zagrebu od Ercegovića kupio više tisuća komada streljiva vojnog podrijetla, kao niti da je istog dana, također po prethodnom dogovoru, jednoj osobi prodao malo više od dvije tisuće komada takvog streljiva po cijeni većoj od one po kojoj je kupio to streljivo, a ostatak je donio u jedno mjesto pored Zadra gdje stanuje i spremio u garažu, te potom ponudio na prodaju putem društvene aplikacije većem broju osoba koje su od njega kupile neutvrđenu količinu takvog streljiva, dok je u svojoj garaži držao više komada raznog streljiva i spremnika.

Naime, gosp. Bencunu se optužnicom isključivo stavlja na teret da je 8. studenoga 2019. u sefu za oružje u podrumu obiteljske kuće u Zatonu držao okvire za streljivo za pištolj marke Glock i okvire za streljivo za pištolj marke HS, koji su pronađeni i oduzeti prilikom pretrage. Dakle, gosp. Bencun nije kupio niti prodao više tisuća komada streljiva bilo kakvog podrijetla.

Slijedom navedenog traži se sukladno odredbama čl. 40. i 41. Zakona o medijima objava ispravka objavljene informacije i to bez promjene ovog teksta.

S poštovanjem,

Mladen Bencun

po punomoćniku Ivanu Skoblaru,

odvjetniku iz Zadra

19. travanj 2024 10:59