StoryEditorOCM
TribinaKORONA KRIZA (4)

I Mario Pešut reagira na Radetu: Isplata uskrsnice umirovljenicima nema apsolutno nikakve veze sa koncertom Rite Ore!

Piše Mario Pešut
16. travnja 2020. - 12:05

Nakon Maria Paleke, direktora TZ grada Zadra, reakciju na izjave Daniela Radete, predsjednika Udruge iznajmljivača privatnog smještaja Zadar i gradskog vijećnika SDp-a, dobili smo i od Marija Pešuta, pročelnika gradskog Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo. Pešut reagira na dio Radetine izjave koja glasi: „U tom svjetlu sada vidite što znači baciti u vjetar dva milijuna kuna za koncert Rite Ore. Za taj novac iz gradskog proračuna danas su umirovljenici ostali bez uskrsnica.“

Reagiranje prenosimo u cijelosti:

„Isplata uskrsnice umirovljenicima nema apsolutno nikakve veze sa koncertom Rite Ore u Zadru ovog ljeta kako proizvoljno i besmisleno tvrdi Danijel Radeta u tekstu objavljenom dana 14. travnja u vašoj novini.

Naime, u dogovoru s predstavnicima Županijske udruge umirovljenika usuglašen je zajednički stav o načinu i vremenu isplate ovogodišnjih uskrsnica koje su osigurane u gradskom proračunu i njihova isplata nije upitna.

Naše višegodišnje iskustvo sa uskrsnicama pokazalo je da velikom broju umirovljenika one ne budu isplaćene redovitim putem, a to u praksi znači da taj velik broj umirovljenika u tom slučaju mora odlaziti u poštanske urede ili posjećivati UO za socijalnu skrb Grada Zadra.

U cilju sprječavanja izlaganja umirovljenika rizičnim kontaktima u vrijeme pandemije, gdje su oni upravo najizloženiji potencijalnoj zarazi, zajednička procjena je, da se u ovom trenutku odgodi podjela uskrsnica i to kao preventivna mjera vezana uz koronavirus.

Predviđene i osigurane uskrsnice se mogu podijeliti našim umirovljenicima kada se prvenstveno stvore sigurni i povoljni zdravstveni uvjeti,  ili za božićne blagdane s tim da ćemo se mi prilagoditi njihovom prijedlogu.“

Mario Pešut

pročelnik UO za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Zadra

16. travanj 2024 10:09