StoryEditorOCM
TribinaREAGIRANJE

Hrvatska pošta poslala priopćenje: "Sada će svi paketi težine do 10 kg naručeni putem naše internetske trgovine Žuti klik, sigurno stići na otoke"

Piše HP
25. veljače 2021. - 15:03

U cijelosti prenosimo reagiranje Hrvatske pošte na naš tekst gdje gospodin Denis Barić govori o prekidu dostave paketa težih od dva kilograma naručenih putem internetske trgovine Žuti klik”: 

- Poštovani,

Javljamo se vezano uz vaš tekst objavljen 23. veljače 2021. na portalu www.zadarski.slobodnadalmacija.hr pod naslovom „Denis Barić: Prošli smo trnovit put i zadovoljni smo. Svi naši otoci imaju liniju, rive su izgrađene, gospodarski pojas proglašen, ali još ima posla” (https.//zadarski.slobodnadalmacija.hr/zadar/4-kantuna/denis-baric-prosli-smo-trnovit-put-i-zadovoljni-smo-svi-nasi-otoci-imaju-liniju-rive-su-izgradene-gospodarski-pojas-proglasen-ali-jos-ima-posla-1079597).

U intervjuu za Slobodnu Dalmaciju, gospodin Barić izjavio je kako je Hrvatska pošta „naprasno prekinula dostavu paketa težih od dva kilograma naručenih putem internetske trgovine Žuti klik” i da „Hrvatska pošta diskriminira stanovnike otoka u odnosu na druge stanovnike Republike Hrvatske”, što nije točno.

Pravila uručenja putem naše usluge brze paketne dostave Paket24 nismo promijenili od 12. veljače, već je ograničenje uručenja na otoke na snazi od kad postoji usluga Paket24. Međutim, to pravilo smo promijenili i izjednačili uslugu Paket 24 s univerzalnom uslugom. Za mještane otoka to znači da od sada putem usluge Paket24 mogu primati pakete mase do 10 kilograma. Sada će svi paketi težine do 10 kg (poput ličkog krumpira) naručeni putem naše internetske trgovine Žuti klik, sigurno stići na otoke.

Kontinuiramo tražimo načine da građanima naša usluga bude još dostupnija. Svjesni smo velike važnosti Hrvatske pošte u zajednici, posebno u prometno slabije povezanim mjestima i na otocima te je ova odluka donesena na dobrobit svih naši korisnika na otocima.

Također, ne postoje planovi za zatvaranje poštanskih ureda na otocima. Dapače, poštanske urede pretvaramo u centre usluga u kojima privatni i poslovni korisnici, osim poštanskih, mogu obaviti i bankarske, osiguravateljske, telekomunikacijske i maloprodajne usluge. U poštanskim uredima mogu se koristiti i usluge Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u sklopu kojih je moguće preuzeti potvrde ili predati zahtjev. Više od 1000 poštanskih ureda predstavlja najveću maloprodajnu mrežu u Hrvatskoj, a nalaze se u više od 800 mjesta.

S poštovanjem,

Hrvatske pošte,

Ured za korporativne komunikacije 

23. travanj 2024 20:56