StoryEditorOCM
SportNOGOMET

Županijska liga veterana Zadarske županije 22. kolo: Sabunjar najbolji, Pupovac najbolji strijelac!

Piše Ivica GJERGJA
29. svibnja 2021. - 18:29

Završeno je natjecanje nogometnih veterana, odigranim 22. kolom. Sabunjar je prvak i u svojim redovima ima najboljeg strijelca.

MORNAR – SABUNJAR 1:3

PRIVLAKA – Igralište Sabunike. Sudac: Nevenko Zdrilić. Pomoćnici: Barić i Rosan

Strijelci: 0:1 Branković (17), 1:1 Paleka (37), 1:2 Branković (40), 1:3 Branković (74).

MORNAR: Kapović, Grlić, Zubčić, Vrkić, Berić, Buškulić, Krizman, Vulić, Paleka, Buntak, M. Kapović. Još su igrali: perić, Pašić, Kevrić. Trener: Živko Vučetić i  Zlatko Lulić.

SABUNJAR: M. Pijaca, B. Pijaca, Verunica, Jurac, Bušić, Fatović, Širinić, Štrkalj, Branković, Paunović, Bjelanović. Još su igrali: Marušić, Tadić, Gašpra, Moravčić, Medun, Radan, Veršić, Šarlija, Begonja. Trener: Zdravko Lipotica i Gašpar Begonja.

Igrač utakmice: Boris Branković (Sabunjar).

I ove godine su u prvenstvu nogometnih veterana Zadarske županije prvo mjesto su uzeli nogometaši veterana Sabunjara. Oni su bili tijekom cijelog prvenstva dominantni, impozanti su njihovi rezultati koji govore da su odigrali 22 utakmice od čega su imali 19 pobjeda, jednu su utakmicu izgubili, a dvije igrali neodlučeno te na kraju ostvarili 57 bodova.

Imaju u svojim redovima najboljeg strijelca Danijela Pupovca koji je bio strijelac 32 zgoditka. Inače je momčad veterana Sabunjara izvrsno posložen sastav, to je jedan divan mehanizam u kome sve funkcionira na najbolji mogući način. Kod njih su našli svoje „utočište“ nakon lijepih nogometnih karijera Saša Bjelanović, Ante Šarlija, Domagoj Krajačić i druga znana imena nogometa. Prožima ih prijateljstvo, a svi su zaljubljenici u nogomet, te kada se ovo dvoje spoji neupitan je uspjeh - rezultat, koji je Sabunjar ostvario.

Sam susret posljednji ove natjecateljske godine protiv Mornara protekao je u dominaciji Sabunjara i „začinje“ sa tri lijepa zgoditka. Redale su se lijepe prigode, a zgodici su padali kako plod dobro izrađenih akcija. Istakao se Sabunjarov igrač Boris Branković koji je bio trostruki strijelac. Nakon susreta dodijeljeni su im od strane Nogometnog saveza Zadarske županije pehari za najbolje, ekipu, strijelca, a udijelio ih je tajnik saveza Miroslav Knežević i povjerenik lige Ante Delija.

- Hvala svim igračima koji su nosili ova žuti dres na uspjehu. Već drugu godinu smo prvaci i vjerujem još dugo. Družimo se igramo nogomet, zabavljamo se, a kad uzmeš trofej onda si presretan kao i mi danas. Tijekom prvenstva padne i „treće poluvrijeme“ zalogaji se i popije po koja čašica, sve to ide s nama, kazao nam je kapetan Sabunjara Željko Bušić. 

Naletjesmo na jednog od najagilnijih i najstandardnijih igrača Sabunjara, Franu Fatovića, koji nam je vidno zadovoljan kazao:

- Pišite, ovo što ima u Privlaci, a tiče se nogometa, nema nigdje. Dečki su „kul“ svi do jednog u timu. Što vam drugo reći nego da smo uistinu jedna klapa koja voli nogomet. Evo i u ovim godinama nas veže nogometna lopta, tu smo uvažavamo se, poštujemo, prijatelji smo i stoga je naš uspjeh, vjerujem još dugo godina zajamčen.    

Rezultati 22. kola:

Debeljak – HV Posedraje 1:2, Dalmatinac – Pag 1:2, Škabrnja – Ploča 4:3, Velebit – Poskoci 2:0.

Rezultati 21. kola:

Polača – Velebit 2:4 (Šarić,  Novak - Juričić, Baždarić, Šimunac,,Baždarić),

Dalmatinac – Sabunjar 1;2 ( J. Grgurević -  Fatović 2),

HV Posderaje – Mornar 8:1 ( Jović, Kajtazi 2, Pevalović, Baričević 2, Vidaković, Jurić – Pašić),

Arbansi – Debeljak 0:4 ( Mikulić, Peričić, Strenja, Smolić).

23. travanj 2024 17:09