StoryEditorOCM
SportIZBORNIK ODLUČIO

Zlatko Dalić objavio popis za Svjetsko prvenstvo! Evo kojih će 26 igrača predstavljati Hrvatsku u Kataru: Livi na golu, vezni red predvodi Modrić...

Piše SPORT SD
9. studenog 2022. - 12:21

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić objavio je konačni popis igrača koje vodi na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Na njemu se našlo 26 igrača, a posebno treba naglasiti da je Ivi Grbiću povjerena pozicija trećeg vratara koja se ispraznila nakon što se Lovre Kalinić teško ozlijedio. Također, Ante Budimir je dobio prednost ispred Antonija Čolaka, a Eintrachtov Kristijan Jakić ispred Dinamova Josipa Mišića.

"Vatreni" u Kataru igraju protiv Maroka (23. studenog), Kanade (27. studenog) i Belgije (1. prosinca).

TIJEK PRESICE

11:00 - Čeka se obraćanje izbornika

11:14 - Počelo je Dalićevo obraćanje

11:15 - Dalić: "Vratari su Livaković, Ivušić i Grbić. Obrana je: Gvardiol, Lovren, Sosa, Juranović, Šutalo, Vida, Erlić, Stanišić, Barišić. Vezni red: Modrić, Brozović, Kovačić, Pašalić, Majer, Vlašić, Sučić, Jakić. U napadu su: Perišić, Petković, Kramarić, Budimir, Livaja, Oršić.

Optimist sam, vjerujem u našu reprezentaciju, svoj stožer i svoj rad. Moramo biti realni i objektivni, 10 ili 12 reprezentacija nada se da će postati svjetski prvak. Imamo veliko samopouzdanje nakon utakmica u Ligi nacija, ali idemo korak po korak. Nema pritiska, nema velike euforije."

11:18 - Dalić je objasnio zašto se odlučio za Antu Budimira umjesto Antonija Mirka Čolaka:

"Antonio Čolak je dobar igrač. Ja to poštujem, ali napravili smo dobru analizu i došli smo do ove odluke. Uzeli smo četiri napadača i ja iza toga stojim. Budimir je taj napadač kad nam treba presing i skok igra. Da sam ja dao da vi tu radite popis, možda bi dva ili tri imena bila drugačija."

11:20 - Dalić se odlučio za Kristijana Jakića umjesto Josipa Mišića:

"Nije bilo puno dilema oko popisa, uvijek će biti onih koji nisu sretni s izborom. Za Jakića smo se odlučili jer može odigrati na tri pozicije, Mišića nisam vodio jer ne želim da na Svjetsko prvenstvo ide netko tko prvi put igra za reprezentaciju. Vida i Lovren su naši senatori koji igraju u dobroj formi. Veseli me činjenica da pitate samo za dva-tri imena, da ih nema više."

11:23 - O Brozoviću koji se tek vratio nakon ozljede:

"Brozović je igrao 10-15 minuta protiv Juventusa, nadam se da će igrati i više. Brozović nam je vrlo važna karika i bez njega mi nismo isti. Preko njega puno toga ide u našoj igri, bez njega smo hendikepirani."

11:25 - O pristupu igrača:

"Kada igramo za reprezentaciju, moramo shvatiti da predstavljamo svoju državu, a ne sebe. Ako netko to ne shvaća, onda će nažalost morati otpasti. Ne želim nikoga poslati doma, ali neće biti sentimenta."

11:28 - O pozicijama u vezi kojih i dalje ima dileme:

"Kod nas se zna sve osim napadača i desnog krila. Imamo kvalitetnu momčad i slagat ćemo sve kada napravimo analizu Maroka. Jako smo blizu sastava za prvu utakmicu."

11:30 - O zgusnutom rasporedu i Modriću:

"Svi naši igrači su dobri u svojim klubovima, ali zabrinjava da imaju velik broj utakmica u zadnje vrijeme. Učinit ćemo sve da malo odmorimo glavne igrače, na treninzima ćemo raditi uglavnom taktičke stvari. Luka je odigrao puno utakmica za Real. U prijateljskoj utakmici nećemo ići s najjačim snagama, ali Luka je pokazao da može igrati u jakom ritmu od dvije utakmice tjedno."

11:32 - Na kraju je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak rekao da je konačan rok za predaju popisa 14. studenog, stoga još uvijek može doći do promjena ako to bude potrebno. A ako dođe do nekakve ozljede u posljednji tren, promjena se može napraviti najkasnije 24 sata prije početka prve utakmice.

23. travanj 2024 23:50