StoryEditorOCM
SportMEĐUNARODNI ŽENSKI NOGOMETNI TURNIR

Zadranke vrlo uspješne!

Piše Ivica Gjergja
21. lipnja 2018. - 12:43
zen1

Na međunarodnom nogometnom turniru žena u Čakovcu, pored pet europskih zemalja, nastupila su i dva sastava ŽNK Donata iz Zadra. Pod paskom trenera Jurice Vulete, Roka Prtenjače i Jure Perkovića, igrale su u konkurenciji U-15 i U-13 uzrasta. U jakoj konkurenciji mlađi naraštaj (U-13) osvojio je 1. mjesto i to nakon što su redom padali ŽNK Pomurje (Slovenija) 3:0, ŽNK Koprivnica 2:0, ŽNK Maribor 6:0, te ŽNK Međimurje nakon izvođenja jedanaesteraca.

-U finalu smo se našli sa ŽNK Osijekom gdje uz puno bolju igru nažalost nismo uspjeli zabiti zgoditak, ali smo nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca odnijeli naslov i pokal, priča nam Jurica Vulta trener.

Nešto starija ekipa igrala je tri utakmice u skupini sa ŽNK Varaždinom, ŽNK Osijekom i ŽNK Sparta Trnava (Slovačka). Sve tri utakmice slavili su identičnim rezultatom 1:0. U četvrtfinalu djevojke su snage odmjerile sa ŽNK Međimurjem. Nakon regularnog dijela i rezultata 0:0, suparnice su prošle dalje nakon boljeg izvođenja penala.

-I naše najmlađe djevojčice odigrale su dvije prijateljske utakmice sa ŽNK Međimurjem, u jednoj pobijedile 2:1, u drugoj završile s neriješenim ishodom bez pogodaka, 0:0, govori Jurica. Na turniru je bio još jedan Zadranin izbornik A selekcije žena Hrvatske Božidar Miletić koji uručio zlatne medalje najboljima. Zadranke su pojedinačno bile najbolje u Čakovcu: Lucija Vunić - najbolja igračica, Valentina Dubravica - najbolji strijelac, Žanamari Števanja - najbolja vratarica.

23. travanj 2024 08:16