StoryEditorOCM
SportHT PREMIJER LIGA

Zadrani u odmah na početku odmakli protivniku, da bi vrlo brzo Gorica "zakomplicirala" stvar: evo rezultata i statistike

Piše Dražen Žura
8. travnja 2021. - 21:21

ZADAR – Dvorana " Krešimir Ćosić". Bez gledatelja.

Zadar – Gorica  73:64   ( 20 : 12,17:19,21:17, 15:16, ).

Suci: Josip Radojković , Josip Jurčević i Leo Roglić( svi Split).

ZADAR: Carter(9) , Jordano , Justice(3) , Palokaj(10) , Vuković(11) , Bursać(8) , Junaković(5) , Mavra(8) , Onuaku(15) , Planinić(2) , Kraljević.

GORICA: Majcunić , Kalajžić , Savić( 3) , Batur(2) , Pavlović(17) , Mazalin(6) , Uljarević( 13) , Ljubičić(2) , Baković(16) , Kapusta(5).

Zadar je dobio ono što je trebao dobiti kako bi ostao na samom vrhu HT Premijer lige, međutim, Gorica je čitavo vrijeme bila dostojan suparnik koji se ni jednoga trenutka nije predavao. Uvijek su gosti pronalazili način kako se vratiti iz debljeg minusa.

Inače, još je jednom Zadar otvorio utakmicu na savršen način, brzo su odjurili na 15:4, uglavnom se radilo o realiziciji Vukovića i Onuakua pod obručem, Carter je ugradio jednu "dvicu" dok se Mavra naslonio "tricom". Ali, bio je i niz od tri "zicera" koji su se omaknuli zadarskoj momčadi. Upravo ta činjenica otvorila je vrata odvažnosti za Goricu, dva puta za tri poena u izvedbi Uljarevića i Pavlovića, dovoljno da se suparnik ne odvoji. A onda je došlo do "smjene" na parketu, međutim, za razliku od nekih ranijih utakmica, ovoga puta "klupa" nije dala očekivano.

image
Luka Gerlanc/Cropix

Gorica je Zadar zaustavila u šutu i nakratko im uzela i skok igru, da bi Pavlović "tricom" poravnao omjer na 26:26! Nešto prije toga Mršić je odlučio vratiti trojicu iz početne postave, Palokaj se oglasio s tri poena, nedugo potom i s dva poena, Onuaku i Carter na isti način. Zanimljivo, Zadar je imao svega jedno slobodno bacanje kojeg nije dobro odradio Carter, ali je Uljarević zaključio poluvrijeme preciznim ubačaj iz daljine, što je Gorici otvorilo put za bolje disanje u nastavku utakmice.

Treću četvrtinu valja posvetiti Vukoviću i Onuakuu, obojica su pravili velike probleme Goricu, štoviše, Onuaku je ubacio i "tricu" za najveću zadarsku prednost 47:34, u 24. minuti.

image
Luka Gerlanc/Cropix

Opet su stisli gosti, malo zabrinuli Zadrane, međutim, u zadnju se ubačajem Junakoviću ušlo s pristojnih deset viška! Silovito je isti igrač krenuo u zadnju dionicu odličnim šutem za tri poena, kontru je istrčao Palokaj i Gorica se prvi put našala na 15 poena manjka, međutim, sa sedam poena, od toga dva zakucavanja te košem i dodatnim bacanjem, ukazao se Baković (63:55). 

Brzo su uzvratili Bursać s dva, a Justice s tri poena, ali se Zadar nije znao odlijepiti, naprotiv, Uljarević je svojom tricom,  uvelike uzdrmao Zadrane, jer je dvije minute i nekoliko sekunda svoje spustio na minus šest . Zadar je usput promašivao...

image
Justin Carter
 
Luka Gerlanc/Cropix
14. travanj 2024 22:43