StoryEditorOCM
SportNOVI IZAZOV

Zadarski "Vatreni" preselio u Atenu: ‘S Olympiakosom želim titule i Ligu prvaka‘

Piše Hina
10. srpnja 2022. - 17:58

Hrvatski nogometni branič Šime Vrsaljko, koji je prošli tjedan prešao iz Atletico Madrida u grčki Olympiakos, izjavio je po dolasku u novi kub da je došao ondje osvajati trofeje i igrati u Ligi prvaka.

Vrsaljko je bio u Atleticu od ljeta 2016. godine a 30. lipnja mu je istekao ugovor.

- Bilo mi je lako donijeti odluku o prelasku u Olympiakos zbog velike povijesti tog kluba i mentaliteta koji mi se sviđa - izjavio je 30-godišnji desni bek za Olympiakosove medije, prenose španjolske novine Mundo Deportivo.

- Nakon što sam se susreo s ljudima iz kluba doista sam lako odlučio prihvatiti ponudu jer klub ima i sjajne navijače - dodao je.

Vrsaljko je potpisao ugovor na tri godine, do 30.lipnja 2025.

- Poznajem ovaj klub, pun je energije, s velikim očekivanjima. Činjenica da ću se boriti za titule i moći igrati Ligu prvaka (Olympiakos to natjecanje tek treba izboriti kroz pretkolo) potaknuli su me na dolazak - izjavio je.

- Svaki dan ću davati sve od sebe - napomenuo je.

Olympiakos je prošle sezone osvojio grčko prvenstvo, a Atletico Madrid je zauzeo treće mjesto u španjolskom prvenstvu čime je izborio direktno mjesto u Ligi prvaka. Vrsaljko, koji je 2018. s Atleticom osvojio Europsku ligu a 2021. španjolsko prvenstvo, bio je pao u drugi plan kod trenera Diega Simeonea uslijed učestalih izostanaka zbog ozljeda.

Istovremeno je izgubio i mjesto na desnom boku u reprezentaciji Hrvatske koje su zauzeli Josip Juranovnić iz Celtica i Josip Stanišić iz Bayerna. Izbornik Zlatko Dalić pozvao ga je u lipnju na utakmice Lige nacija pa se našao u reprezentaciji prvi put nakog godinu dana. U posljednoj utakmici, u kojoj je Hrvatska pobijedila Francusku 1-0 u Parizu, nije igrao.

Odlaskom u Olympiakos nada se kontinuitetu utakmica i povratku u formu.

- Pogledao sam puno video zapisa Olympiakosovih navijača, oni traže da se daje sve od sebe na terenu, a to će biti dobro za nas na travnjaku ali i izvan njega - rekao je nastavivši hvaliti novog poslodavca.

Olympiakosov trener Pedro Martins izjavio je da je Vrsaljko, koji je s Hrvatskom osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu godine 2018., "kvalitetan igrač".

- Sigurno će nam pomoći. Dovoljno je iskusan da se brzo integrira u ekipu i pruži ono što želimo - rekao je Martins.

Vrsaljko je ranije nastupao i za talijanske klubove Inter, Sassuolo i Genovu te zagrebačke Dinamo i Lokomotivu.

20. travanj 2024 05:21