StoryEditorOCM
Sport18 RAZLIKE

Zadar je u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije odigrao iznimno blijedu utakmicu, ali mogli su se i teže nasanjkati...

Piše Dražen Žura
26. studenog 2022. - 23:05

LJUBLJANA –  Mala dvorana Tivoli. Gledatelja: 1000. Suci: Uroš Obrknežević Radoš Arsenijević i Vladimir Vesković(Srbija).

CEDEVITA OLIMPIJA – ZADAR 97:79  (21:14, 27:20, 22:21, 27:24)

CEDEVITA OLIMPIJA: Rebec (5), Ferrel (22), Jeremić (11), Alibegović (14), Murić (8), Mulalić (9), Adams (8), Matković (12), Gnjidić, Omić (8).

ZADAR: Davis (5), Jordano (10), Klarica, Sikirić, Žganec (11), Čampara (6), Matulina, Lakić (3), Drežnjak (15), Božić (10), Ramljak (11), Šantelj (8).

Zadar je u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije odigrao iznimno blijedu utakmicu iz koje nisu mogli izvući ništa drugo osim poraza. Jer, previše toga nije štimalo, jednako u obrani i napadu.

Nerijetko su zadarski napadi išli jedan na pet i onda se nailazilo na zid kojeg su uvijek kad je trebalo lakoćom postavljali "zmajčeki”. Njihovo prvo rezultatsko odskakanje značilo je i trinaest viška. Potom se Zadar zahvaljujući dvjema tricama Žganeca i ponešto koristi od ostalog društva nekako spustio na svega tri poena zaostatka. Ali, ljubljanska momčad se brzo vratila i kasnije u posve laganom ritmu išla kroz ogled protiv Zadra koji je plovio iz pogreške u pogrešku.

A Cedevita Olimpija? Oni su u drugom dijelu utakmice odigrali za dušu svoje publike, bilo je zakucavanja na pretek, kao i trica te dodavanja „u oko”. Na trenutke na drugoj strani znao je bljesnuti Šantelj, ali nigdje nije bilo Božića, izgledao je kao pročitana knjiga.

Kod domaćina u drugom poluvremenu posve se razigrao Matković koji se pokazao kao goropadni gospodar reketa, u oba smjera. Ferrell? Drugi svijet za zadarsku momčad koja se u konačnici mogla i teže nasanjkati u Tivoliju! 

20. travanj 2024 06:46