StoryEditorOCM
SportKUP DALMACIJE

Veslači Jadrana ukupni pobjednici na ovogodišnjom petom regatnom natjecanju za Kup Dalmacije u Posedarju!

Piše Ivica Gjergja
22. lipnja 2022. - 12:33

Ukupni su pobjednici na ovogodišnjom petom regatnom natjecanju za Kup Dalmacije u Posedarju bili veslači Jadrana. Zadrani su bili najbolji u četiri od pet regata što je lijep uspjeh. U Posedarju uz ukupnu pobjedu bili su najuspješniji i u konkurenciji mlađih i starijih kadeta, te juniora. Posedarje je opravdalo očekivanja, iako je prije početka regate bura nakratko odgodila start regate za sat vremena, no nakon smirivanja vjetra, natjecanje je održano po vrlo dobrim uvjetima za veslanje.

Članovi Jadrana ostvarili su ukupno osam pobjeda, pet drugih i sedam trećih mjesta. Prva mjesta osvajali su dvojac na pariće juniorki u sastavu Sara Žuvanić i Mara Bencun, osmerac mlađih juniora u sastavu Luka Petković, Luka Kraljić, Roko Bubić, Duje Kanjer, Roko Skočić, Mateo Matešić, Rafael Brkić, Đani Švenjak i kormilar Matija Vujević, zatim Sara Žuvanić u samcu juniorki, četverac bez kormilara mlađih juniora Roko Bubić, Luka Kraljić, Roko Skočić i Mateo Matešić. Još su prva mjesta osvajali Viktorija Aleta i Augustina Mihatov u dvojcu na pariće mlađih juniorki, Dora Turčinov u samcu kadetkinja, Franko Božić, Frane Vulelija, Lovre Kolega i Adrian Vidović u četvercu na pariće kadeta te Teo Škarpona i Filip Matešić u dvojcu na pariće kadeta.

Druga mjesta zauzimali su Adi Hadžić u samcu mlađih juniora, četverac sa kormilarom mlađih juniora u sastavu Luka Petković, Duje Kanjer, Marino Hrboka, Rafael Brkić i kormilar Matija Vujević, dvojac na pariće mlađih kadeta Marko Dinarina i Marko Borić, četverac gig na pariće mlađih kadeta u sastavu Mikula Bobić, Martin Vujević, Matej Tičić, Davor Božajić i kormilar Vito Filipi te Frane Medić u samcu mlađih kadeta.

Treća mjesta osvajali su Petar Miloš i Ivan Mustać u dvojcu na pariće juniora, Mara Bencun u samcu juniorki, Niko Škarpona i Luka Kovač u samcima juniora, Petra Babara i Nika Kovač u dvojcu na pariće mlađih juniorki, Lana Marijačić u samcu kadetkinja te Niko Skočić u samcu kadeta. Četvrto mjesto zauzeo je Toni Čurković u samcu mlađih juniora.

S veslačima su u Posedarju bili treneri Branimir Vujević, Danijel Bajlo, Marko Dragičević i Petar Milin. Podršku su davali i članovi uprave Jadrana, predvođeni predsjednikom Joškom Matulićem i predsjednikom Nadzornog odbora Gordanom Marinovićem. Bila je ovo zadnja provjera za dalmatinske veslače prije nastupa na Hrvatskom prvenstvu za juniore i kadete u Zagrebu od 1. do 3. srpnja, na regatnoj stazi Jarun.

- Budući da je riječ o dislociranom natjecanju bilo je potrebno većinu opreme prevesti iz Zadra. Stoga zahvaljujemo svim članovima kluba koji su doprinijeli u organizaciji regate, a posebno Općini Posedarje i načelniku Ivici Klancu na logističkoj podršci, te inženjeru Slobodanu Bobiću na trudu oko konstruiranja i izrade ulazno izlaznog pontona bez kojeg bi organizacija regate bila nemoguća. Zahvaljujemo se i tvrtki Total ing na ustupljenom vozilu za prijevoz opreme potrebne za održavanje regate. Nadamo se da će ova prva održana regata u Posedarju postati tradicionalna u kalendaru natjecanja. Posedarje svakako ima veliku perspektivu za natjecanja i pripreme veslača u budućnosti - rekao je Petar Milin, trener Jadrana

23. travanj 2024 23:52