StoryEditorOCM
SportSUTRA NAVEČER

Veljko Mršić najavio dalmatinski derbi Zadar-Split: Spremni smo, umor s utakmice protiv Hermesa se neće osjetiti - moramo napraviti sve za pobjedu

Piše Zadarski.hr
31. listopada 2020. - 13:11

U 5. kolu ABA lige čeka nas dalmatinski derbi između Zadra i Splita. Utakmica se igra u nedjelju 1. studenog s početkom u 21 sat. Utakmica će se odigrati pred praznim tribinama, dok je prijenos utakmice na Arenasport 1, najavili su utakmicu iz KK Zadra.

Zadar će pokušati upisati svoju drugu uzastopnu pobjedu u regionalnom natjecanju, nakon što su u gostima svladali Koper Primorsku. Splićani su ovu sezonu otvorili s istim omjerom kao i Zadar, s jednom pobjedom i tri poraza. Zadar je prije početka sezone odigrao dvije prijateljske utakmice protiv Splita, no jedna i druga momčad je imala nekoliko promjena u sastavu od tih utakmica.

-Nadam se da ćemo gledati dobru košarku. Split se u zadnje vrijeme digao, uigraniji su s dolaskom Mesičeka i Lukovića. Igramo kod kuće, moramo napraviti sve da zabilježimo novu pobjedu u ABA ligi, da potvrdimo našu pobjedu u Kopru. Moramo igrati na visokom nivou, najbolje što možemo. Mislim da smo spremni, Split je imao koji dan više da se pripremi za utakmicu, dok smo mi odigrali utakmicu protiv Hermes Analitice. Što je tu je. Spremni smo, fizički smo jako dobri i umor s utakmice protiv Hermesa se neće osjetiti,” kazao je trener Veljko Mršić.

-Sigurno možemo biti bolji nego što smo bili u Sloveniji. Mi znamo da je ovo važna utakmica, Zadar i Split su u neku ruku rivali. Moramo biti gladni pobjede, igrati s brzim tempom i pogoditi naše šuteve. Svaka utakmica u ABA ligi je teška, bilo to u gostima ili kod kuće jer je ABA liga konkurentna i jaka liga. Znamo da je ovo derbi, tako da moramo čvrsto izaći na parket, najavio je utakmicu iskusni igrač Zadra Justin Carter.

20. travanj 2024 16:15