StoryEditorOCM
SportKORONA U KLUBU

Veljko Mršić iz zadarske bolnice: "Važno da svi shvate koliko je ovaj virus opasan! Netko prođe lišo, a netko peška karika! Čuvajte se ljudi..."

Piše Dražen Žura
26. prosinca 2020. - 19:31

Dan uoči  utakmice regionalne košarkaške ABA lige između Zadra i Borca iz Čačka, pustili smo  informaciju kako je virusom SARS -CoV -2 zahvaćen trener Veljko Mršić. Dok je svega nekoliko sati prije podbacivanja lopte  javljena vijest o odgađanju susreta , jer je i jedan igrač  Zadra pozitivan nakon testiranja.

Iako nam se kroz razgovor s Mršićem činilo kako priča nije toliko ozbiljna, Veljkov  kašalj je dao naslutiti da je oprez više nego potreban, jer  ga je pratila i temperatura, istina, ne toliko izražena. Onda je s Večernji list, objavio navode o Mršićevoj hospitalizaciji. Citiramo neke djelove: " Negdje oko 20 sati na Badnjak po Mršića su stigla kola Hitne pomoći te ga odvela u zadarsku bolnicu. Nije mogao smiriti kašalj i spustiti tjelesnu temperaturu pa je nazvao profesora Dragana Primorca koji mu je preporučio detaljnu laboratorijsku obradu, završen citat.

Srećom,  u subotu ujutro stigle su daleko pozitivnije i precizne informacije o Mršićevom stanju....

-Veljko je u bitno boljem stanju nego  u trenucima kad je primljen u OB Zadar, odnosno, nema više visoku temperaturu zbog koje je bio iscrpljen , ali i dalje kašlje. Međutim , pod primjerenom je  terapijom , povremeno dobiva  i kisik ,  tako da će po svoj prilici još nekoliko dana ostati na bolničkom liječenju. Nadamo se svi kako neće doći do nekih komplikacija iako je virus SARS – CoV-2 po mnogo čemu nepredvidiv. Uglavnom, u stalnom smo kontaktu,  koliko god je to moguće, jer mu je u ovom trenutku najpotrebniji mir  - zaključio je dr. Davor  Predovan.

Kroz Božićno jutro,  preko društvene mreže kontaktiralo se Mršića, poželjelo mu se  što skorije ozdravljenje, na što  je uzvratio čestitkom i porukom:"Čini mi se kako konačno ide prema boljem. Poruka i svima neka se paze COVID – 19 nije šala kako neki misle .Sretan Božić, svima"!

S ciljem što manjeg opterećivanja našeg izbornika i trenera Zadra, nakon razgovora s dr. Predovan, prema Veljku je odaslana poruka s upitom kako se osjeća.

- Iskreno , malo sam "grogi" , valjda od pustih lijekova, ali je konačno došlo vrijeme  bez temperature koja je išla i preko 39, tako da me je skroz iscrpila. Po tko zna koji put želim ponoviti: " Ne daj Bože nikome"! - napisao je Mršić, te odmah  i zorno oslikao probleme s kojima se susreću zahvaćeni koronavirusom, pa je i na taj način želio ukazati na težinu stanja. 

- Odmah do mene u krevetu leži mladi čovjek s obostranom upalom pluća, koji jučer , na Božić , nije mogao otići do kupaonice jer ga je kašalj  toliko mučio kad god bi se nastojao uspraviti.Zato je važno da svi shvate koliko je ovaj virus opasan.  Ako sve opišem  kroz kartašku igru  "Briškulu" onda to izgleda ovako: " Netko prođe lišo, a netko peška karika"!. Čuvajte se ljudi  - poručio je Mršić.

 Najprije   izraze zabrinutosti, nedugo potom i  olakšanja iskazao je  Mršićev  pomoćnik Ivan Perinčić...

- Mene je kao i ostale iznenadila vijest da je Veljko hospitaliziran , međutim, kad smo komunicirali dan prije nego će završiti u bolnici , bilo je primjetno koliko ga puno muči kašalj. Nisam se želio previše petljati savjetima, ne želeći zvati vraga, ali me je proganjala misao kako bi ipak morao potražiti liječničku pomoć. Komunicirali smo i u subotu ujutro, ali isključivo porukama , jer znam koliko mu u ovom trenucima znači kisik i kako ga bilo kakvo naprezanje može opterećivati. Laknulo mi je kad sam mogao pročitati kako mu je splasnula temperatura – kazao je Perinčić, koji vodi brigu o momčadi....

- Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, te na temelju urađenih testiranja, nažalost, u ovom trenutku još uvijek ne možemo računati na sve igrače. Zapravo, za normalan rad spremni su : Chinanu Onuaku, Aleksandar Bursać , Martin Junaković i Domagoj Vuković. Svima su nam pak misli okrenute ka što skorijem ozdravljenju prvog trenera Mršića.

15. travanj 2024 13:44