StoryEditorOCM
SportAJMO ZADRANI

Veljko Mršić i Antonio Jordano s reprezentacijom idu u olimpijske kvalifikacije!

Piše Zadarski.hr
9. lipnja 2021. - 14:53

Hrvatska košarkaška reprezentacija okupila se jučer u Zagrebu. Na konferenciji za novinare trener Zadra Veljko Mršić, koji je ujedno i izbornik Hrvatske reprezentacije, objavio je popis za Olimpijski kvalifikacijski turnir koji će se održati u Splitu, od 29. lipnja do 4. srpnja. Na popisu se našao i jedan prvak Hrvatske, Antonio Jordano koji je kroz ove dvije sezone u Osijeku i Zadru pokazao da je jedan od najboljih mladih Hrvatskih igrača, Jordano je već bio član reprezentacije u zadnja dva kvalifikacijska prozora za Eurobasket, objavio je KK Zadar.

“Reprezentacija se danas okupila, no krenut ćemo s jednim manjim brojem igrača. Još očekujemo i završetak nekih liga i dolazak npr. Žižića iz izraelske lige, Hezonje iz grčke lige i rasplet polufinala zapadne konferencije NBA. Očekujemo da se reprezentacija okupi u punom sastavu 20. lipnja i da taj posljednji tjedan, uz planirane dvije utakmice s Portorikom, iskoristimo na najbolji mogući način, za uigravanje reprezentacije. Ono što možemo obećati jest da ćemo imati pravu momčad, da ćemo imati 12 igrača koji uživaju igrati zajedno,” rekao je Veljko Mršić.

Izabranici Veljka Mršića će tjedan dana biti na pripremama u Opatiji, dvije prijateljske utakmice protiv Slovenije bi se trebale odigrati 16. i 18. srpnja. Reprezentacija se seli u Split 19. srpnja gdje će nastaviti pripreme uoči početka turnira.

Luka BABIĆ

Miro BILAN

Bojan BOGDANOVIĆ

Mateo DREŽNJAK

Mario HEZONJA

Antonio JORDANO

Toni KATIĆ

Filip KRUŠLIN

Pavle MARČINKOVIĆ

Toni PERKOVIĆ

Roko ROGIĆ

Željko ŠAKIĆ

Dario ŠARIĆ

Roko Leni UKIĆ

Ivica ZUBAC

Ante Toni ŽIŽIĆ

Veljko MRŠIĆ – izbornik

Damir MULAOMEROVIĆ – trener

Domagoj KUJUNDŽIĆ – trener

Slaven HLUPIĆ – trener

Nikica ŠIŽGORIĆ – fizioterapeut

Perica BULJUBAŠIĆ – fizioterapeut

Katarina MARTINOVIĆ – sportski psiholog

Vedran MODRIĆ – video koordinator

Igor KOLARIĆ – team manager

Miran MARTINAC – liječnik

23. travanj 2024 10:07