StoryEditorOCM
SportNovost na Višnjiku

Veliki interes mladih za stolni tenis na otvorenom, izgleda da bi dobro bilo - postaviti još koji stol! 

Piše Piše Mišel Kalajžić
11. veljače 2020. - 10:49

Postavljanje tri betonska stola za stolni tenis, pokazalo se kao (još jedan) pun pogodak Sportskog centra Višnjik.

Mlađi su odmah prihvatili ponuđeni sadržaj, za koji je potrebno samo donijeti svoje rekete, loptice i eventualno mrežicu.

U blizini stolova za stolni tenis gradi se ograđeno igralište za manju djecu, a s obzirom na interes za stolni tenis možda ne bi bilo loše postaviti još stolova, jer sudeći prema fotografiji, postojeća tri su dobro iskorištena.

Podsjetimo, u otvorenom dijelu (pod rasvjetom) SC-a Višnjik nalazi se niz objekata i sadržaja. Veliko travnato nogometno igralište 100 x 60 metara s tribinom za tisuću gledatelja; tartanska staza od 400 metara sa šest pruga; skakalište skoka u dalj; skakalište skoka u vis; bacalište za kuglu; bacalište za koplje; tartanska staza za zagrijavanje, 100 metara; tartanska trim staza 1 284 metra; sprave u street work out parku; četiri terena za mali nogomet s umjetnom travom, jedno igralište ima tribinu s 200 sjedećih mjesta, te četiri svlačionice.

U tom dijelu SC-a Višnjik smješteni su još tereni za odbojku, košarku i badminton, sve s tartanskom podlogom; poligon za pse; klizalište (od studenog do kraja siječnja) na 600 metara četvornih, poslije od veljače do studenoga rolalište/koturaljkalište na 800 metara četvornih; rukometno igralište s antistresnom podlogom; dječji sportski park, tzv. vojni poligon sa preprekama, te tri parkirališta s 340 mjesta.

U podkompleksu otvorenih terena smješteni su i suvremeno opremljena gimnastička dvorana, boksačka dvorana i dvorana za judo.

Na šest i pol tisuća četvornih metara, okružen borovom šumicom i omeđen trim stazom, smješten je dječji park. Taj je prostor osmišljen, projektiran, uređen i suvremeno opremljen za različite aktivnosti djece od dvije do deset godina. Postavljene su različite sprave (penjalice, ljuljačke, tobogani…) na antistresnoj podlozi, što pridonosi visokom stupnju zaštite sigurnosti svih korisnika/posjetitelja, te im svi sadržaji omogućuju ugodno i korisno provođenje vremena, napose u kontekstu razvoja psihofizičkih sposobnosti, te socijalizacije.
Prostor dječjega parka ima i rasvjetu pa je, kao i svi ostali sadržaji u kompleksu ŠC-a Višnjik, pogodan i za večernje posjete.

S obzirom na obilje sadržaja, SC Višnjik okuplja čitave zadarske obitelji u zabavi i rekreaciji na otvorenom, što i jest cilj uprave ove uspješne sportske institucije u samom središtu grada.

20. travanj 2024 13:58