StoryEditorOCM
SportKOMENTAR POBJEDE

"Večeras je naša fešta": Svi, ali baš svi u redovima Zadra ugradili su kamenčić u mozaik o kojem će pričati novi naraštaji!

Piše Dražen Žura
5. lipnja 2021. - 21:55

Zadar se nakon trinaest godina čekanja osladio naslovom košarkaškog prvaka Hrvatske, ujedno su potvrdili dvostruku krunu, jer je i Kup bio njihov. I toga puta na putu im stajaše Split. 

Za uspon do krune prvaka bilo im je potrebno pet utakmica, ali to će se u konačnici manje pamtiti od briljantne igre koju su iznjedrili u dalmatinskoj "majstorici" u Krešinom domu. Gdje smo tek na početku svjedočili određenoj nervozi Zadrana, ali samo do trenutka dok ih nije "probio znoj". Istina, ovoga puta iza leđa imali su publiku, o tome će se također pričati i pisati, međutim, u trenucima slavlja to ćemo gurnuti u stranu. 

Zadar se nametnuo u svemu, a Split je mislio kako će se "tricama" držati na pristojnom odstojanju, ali su iz jedanaest pokušaja pogodili svega jednom u prvih deset minuta. Zadar im je zatvorio i protok lopte, jer su spomenutom vremenu imali samo jednu asistenciju! 

Vratimo li se opet na trice onda se nikako iz konteksta stalnog  zadarskog bježanja u rezultatu, ne smije isključiti sedam trica iza imena Antonio Jordana. O učinku dvojice Amerikanaca sveprisutnog Justina Cartera te nenadmašnog Chinanua Onuakua u reketu, onda se Splita doista nije vidjelo. 

Ostali su "žuti" na tragu one prve dvije zadarske pobjede u kojima su imali ulogu podređenog činovnika koji i dalje mora učiti od profesora! 

Kapetan Dominik Mavra preuzeo je kormilo u svoje ruke, sigurno je brodio valovima koji su zadarsku momčad vodili u pobjedničku luku. Svi, ali baš svi u redovima Zadra ugradili su kamenčić u mozaik o kojem će pričati novi naraštaji. Poklopilo se da su nekoliko dana ranije i juniori osvojili naslov prvaka za što ih je publika nagradila velikim pljeskom!

I nije moglo završiti nego pjesmom "Večeras je naša fešta".

19. travanj 2024 23:59