StoryEditorOCM
Sport52,99 METARA

U finalu bacanja koplja u Tallinu: peto mjesto za Zadranku Veroniku Šokotu!

Piše I.G.
19. srpnja 2021. - 13:01

U Tallinu posljednjeg dana Europskog juniorskog prvenstva u finalu bacanja koplja nastupila je i članica atletskog športskog kluba Zadar Veronika Šokota.

Veronika je s hicem iz četvrte serije od 52,99 metara osvojila peto mjesto. Zlatnu medalju i naslov prvakinje Europe je osvojila Grkinja Elina Tzengko s hicem od 61,18 metara, dok je srebrenu medalju osvojila Adriana Vilagoš iz Srbije s najboljim rezultatom od 60,44 metra. Inače od hrvatskih predstavnika među atletičarkama Veronika je jedina uspjela izboriti nastup u finalu, dok je kod atletičara najbolji plasman ostvario Dominik Škorjanc iz Osijeka na 400 m prepone osvojivši brončanu medalju što je i jedina osvojena medalja hrvatskih predstavnika. Pored ovih Hrvatska je imala i dva nastupa atletičara u finalu i to za sedmo mjesto na 400 m prepone i osmo mjesto u troskoku.

-U jakoj konkurenciji naša Veronika je dobro odradila svoj dio posla, biti peta u Europi je veliki uspjeh. Znajući Veroniku ona može samo dati još više i postizati bolje rezultate u sljedećim nastupima, kratko nam je kazao predsjednik i trener AŠK Zadar, Ivica Šola.

23. travanj 2024 08:05