StoryEditorOCM
SportNAJAVA UTAKMICE

Trener Zadra, Danijel Jusup: "Ekipa Cedevita Olimpije nema loše karike. Mi moramo kao i uvijek krenuti od sebe i vidjeti što će biti.."

Piše D.Žura
11. ožujka 2023. - 14:20

Zadar je svoje brige oko ostanka u regionalnoj košarkaškoj Admiral BET ABA ligi odavno riješio: pred njima je pak očuvanje pozicije na ljestvici jer su ovom trenutku s devet pobjeda ozbiljan kandidat za završni turnir.

Istina, nakon pobjede protiv Borca, momčad Danijela Jusupa, nanizala je tri poraza, načeo ih je Split, potom i Crvena zvezda, onda i Budućnost!

Suparnik koji slijedi, pripada samom vrhu, jer je njihov cilj biti odmah uz Partizan i Crvenu zvezdu, pa nedvojbeno na Višnjik dolaze s tim razmišljanjem. 

U ogledu kroz prvi dio sezone Cedevita je nadjačala Zadrane (97:79), pa je unatoč razlici u kvaliteti, koja je objektivno  na strani "zmajčeka". Međutim, ako je nedavno u susretu s njima znao slaviti MZT Skopje Aerodrom, momčad koja se debelo drži za dno ljestvice, zašto ne vjerovati u isti scenarij na zadarskoj strani.

- Ekipa Cedevita Olimpije, ima dva dominanta centra, Alena Omića i Karla Matkovića, uz odličnog Kevina Duanea Yogija Ferrela  na vanjskoj poziciji. Ali, i ostali su tu, nema kod njih loše karike! Mi moramo kao i uvijek krenuti od sebe i vidjeti što će od svega toga biti – kazao je Jusup, trener Zadra.

Ono što Jusupa i dalje muči, nedvojbeno je ozljeda Leona Šantelja, igrača u reketu koji ima ozljedu ramena, pa je posve upitno hoće li zaigrati protiv Cedevita Olimpije.

Iza pobjede protiv Šibenika, trener Zadra je naglasio kako mladi igrači moraju više pružati u obrani, međutim, teško je prihvatiti takvo razmišljanje, jer su i daleko iskusniji, na samom otvaranju "spavali”. Ali za vjerovati je kako će mogućnost suženog "rostera” ponovno otvoriti prostor za mlade igrače.

Uoči važne utakmice krenula je priča kako Zadar cilja na dovođenje jednog igrača na vanjskim pozicijama, navodno, u pitanju je Adem Mekić bivši igrač MZT-a koji kroz sezonu nije zadovoljio tamošnju struku, pa ga je put odveo u Rumunjsku, u Temišvar. Hoće li nešto biti od novoga igrača, koji bi trebao uskočiti na mjesto Antonija Jordana koji je otišao u Francusku, teško je predvidjeti, zasigurno, stručni stožer se više fokusirao na ono što ih očekuje.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 17.30 sati uz izravan TV prijenos u programu Arenasport 1.

24. travanj 2024 01:07