StoryEditorOCM
SportNA VIŠNJIKU

Trener Veljko Mršić uoči sutrašnje utakmice Zadra s Cibonom: Teško je bilo što prognozirati, to je derbi...

Piše Dražen Žura
24. rujna 2020. - 13:45

Sezona u HT Premijer ligi tek je na početku, na rasporedu je drugo kolo, a već nam se nudi veliki hrvatski košarkaški derbi u dvorani Krešimira Ćosića. Istina, ništa neće biti kao prije uoči dvoboja Zadra i Cibone, jer će zbog izvanrednih okolnosti uvjetovanih koronavirusom u dvoranu moći isključivo pretplatnici i oni koji imaju VIP ulaznice. Svi će u dvoranu moći uz pojačane epidemiološke mjere i nadzor stručnih službi. Iz kluba poručuju kako će biti otvoreni i svi ulazi s ciljem da bi se izbjegle velike gužve, obzirom na ispunjavanje potrebitih obrazaca. Košarka? Obje momčadi ulaze s dosta izmijenjenim sastavima u odnosu na lanjsku sezonu, Zadrani su u prvom kolu nadigrali Šibenku, dok se Cibona odmarala, jer su odgodili svoj susret sa Zabokom. Pokušali su ishoditi još jednu odgodu, međutim, nije im priča "držala" vodu, jer su uz liječnike potvrde o nespretnosti igrača iscrpljenih virusom, 'zaboravili' kako su pod blokadom FIBA-e zbog dugovanja prema igračima pa im je prijetila opasnost da ostanu bez registracije novopridošlih. Taj su problem, navodno, skinuli s dnevnog reda.

- To je derbi, uvijek je bio i uvijek će biti. Teško je nešto prognozirati, Cibona već duže vrijeme nije igrala natjecateljsku utakmicu. Oni se pripremaju već desetak dana za nas. Mi nismo imali priliku pogledati neku njihovu utakmicu. S druge strane u zadnje vrijeme mi smo odigrali dosta utakmica, što se toga tiče u tome bi trebali biti u nekoj prednosti. Ali ogled s Cibonom nama će, istina, biti prva jaka utakmica. Iskreno, baš sam željan ove utakmice protiv takvog protivnika, kako bi doista vidio koliko mi možemo. Ovu ćemo utakmicu također odigrati bez Justina Cartera, ali i bez ozlijeđenog Filipa Vujičića, svi ostali su na broju i spremni. Ovo je i prva utakmica s određenim brojem gledatelja, očekujem da će ih biti do 1000 što će nama biti velika podrška i vjetar u leđa. Očekujem da odigramo jednu dobru utakmicu, da budemo prava momčad kao što sam govorio kad sam došao u Zadar, da naši navijači budu zadovoljni s našim odnosom prema dresu kojeg nosimo - kazao je Veljko Mršić, trener Zadra.

Ako je suditi prema dvoboju sa Šibenkom, onda je primjetno koliko je zadarska momčad složna i osjetilo se to jedinstvo između mlađih igrača i onih iskusnijih. Za jedne i druge Cibona je pravi ispit zrelosti...

- Mislim da možemo očekivati jednu dobru utakmicu. Prošlo je više od šest mjeseci od zadnjih ozbiljnih natjecateljskih ogleda. Svako je imao svoje probleme, oni su ih imali više po pitanju koronavirusa. Međutim, koliko čujem oni već treniraju par tjedana tako da ih očekujemo u dobrom izdanju. Nama je vrlo važno što će se publika vratiti na tribine, ograničen je broj gledatelja, ali njihova podrška nam je jako bitna stvar. Puno znači ljudima u gradu što mogu doći u dvoranu i pogledati utakmicu, pogotovo derbi. Iskreno, veselim povratku navijača, nisam imao neke velike nade da će ih uopće biti ove sezone, ali kad sam čuo da ćemo igrati s publikom baš mi je bilo drago – zaključio je Dominik Mavra, kapetan Zadra.

Utakmica se igra u petak s početkom u 18 sati uz izravan prijenos na TV programu Arenasport 1.

20. travanj 2024 08:01