StoryEditorOCM
SportPRED UTAKMICU S CEDEVITOM U ZAGREBU

Trener Nazor: Dalmatinski dišpet treba biti izraženiji!

Piše D. Žura
7. svibnja 2019. - 17:11
trener zadar ante nazor

Svoju prvu domaću meč loptu u poluzavršnici HT Premijer lige, košarkaši Zadra nisu iskoristili , mogu li je "vratiti" u Zagrebu.

-Mogu. Treba s vjerom ići u Zagreb, a temelj za tu vjeru nam je dala prva utakmica. Još bih jednom čestitao svojim momcima na dobroj borbi, muškoj partiji i možda i najboljoj obrani ove sezone. Jako nam je malo falilo - kazao je Ante Nazor, trener Zadra i podcrtao što se mora popraviti... 

-Ono što nije bilo dobro jest skok, kako napadački tako i obrambeni. Tu ćemo morati biti divljiji, da se tako izrazim, te puno angažiraniji u trci kako bismo nadogradili ono što je bilo dobro u zadnjoj partiji. Jer,  jedno veže drugo, odnosno, rekao bih da je igra bez lopte generalni problem cijele hrvatske košarke, neovisno radi li se o skoku, trci ili jakom kretanju u pozicijskom napadu. Želim da napredujemo iz utakmice u utakmicu i da budemo relaksiraniji i bez grča. Takvu igru trebamo tražiti u cijeloj seriji – veli Nazor, koji misli kako igračima nije potrebna dodatna motivacija, jer igra se poluzavršnica Prvenstva Hrvatske.

-Mojim momcima je najveći motiv to što su zadnji put osjetili da mogu s njima ravnopravno igrati. Dalmatinski dišpet treba biti izraženiji i to je onaj "klik" koji nam nedostaje da napravimo iznenađenje – zbori Nazor, kojem je opet stiglo pitanje na temu zadnjeg napada u prvoj utakmici, jer mnogi misle da se moglo izveszi na drugi način.

- To je fokus javnosti, iako ja na to ne gledam tako. Referirat ću se na pokojnog Krešu Ćosića koji je rekao da svaka utakmica ima pet-šest bitnih točaka i tko to uzme taj pobjeđuje. Ne bih išao u analizu te zadnje lopte, jer da je Mario Little to pogodio – bio bi junak. A sada je tragičar.Kao trener nemam pravo tako gledati na tu situaciju i opet  otvoreno kažem da sam tražio da lopta ide pod koš. Ali, utakmica je živ proces i nekada se zbog nedostatka prostora i vremena to ne dogodi – razmišlja Nazor, koji je ponudio još nešto u svezi te prve jako bitne utakmice...Kada si po snazi "rostera" dvadesetak poena lošiji, a dođeš u egal onda su svi pametni što je trebalo napraviti u egalu. A nitko nije sposoban dovesti momčad do egala. No, to je iza nas. Mislim da je najbolja poruka tom zadnjem šutu da idemo naprijed. To je prošlost, a u prošlosti se ne živi. Imamo sljedeću utakmicu gdje trebamo biti mudriji i jači te izvući pouke. Možda i nije loše što se to dogodilo, iako svi kažu šteta. Meni je veća šteta što smo se raspali u produžetku. Nitko ne postavlja to pitanje, a po meni je to puno veća šteta – kazao je Nazor i podsjetio kako su Cedevitini ključni igrači imali četiri prekršaja, a da je njegova momčad u tim trenucima odigrala možda najlošiju obranu.

Zagreb?

-U ABA ligi smo igrali ravnopravnu utakmicu, iako nama Žorić još nije bio došao. Bašić je, kao i zadnji susret, odigrao dobro i bili smo "al pari". Nema razloga da gledamo je li to njihova prva ili druga momčad. Te barijere ne smijemo imati u glavi, već trebamo ići maksimalno angažirani i pokušati pobijediti. Ako imamo respekta sami prema sebi u tom smjeru moramo gledati – zaključio je Nazor.

Utakmica se igra u srijedu na večer s početkom u 19 sati.

ČESTITKE OMIŠU
- Iskoristio bih priliku,  da svom Omišu čestitam ulazak u Prvu mušku ligu. Svim igračima na čelu s Ivanom Mimicom, treneru Kuvačiću, predsjedniku Mići Vojnoviću itd. Mislim da je to mali, ali odličan klub i želim im svu sreću.
19. travanj 2024 05:26