StoryEditorOCM
SportUSUSRET PRVENSTVU

Treća prirpemna utkamica: hrvatske odbojkašice kvalitetno parirale reprezentaciji Argentine, na kraju ipak izgubile 2:3

Piše Zadarski.hr
11. srpnja 2021. - 20:31

Hrvatska odbojkaška reprezentacija kvalitetno je parirala reprezentaciji Argentine u trećoj pripremnoj utakmici ususret Europskom prvenstvu. Hrvatske odbojkašice na zadarskom Višnjiku pokazale su znanje, organiziranost i odličnu formu no iako su bile težak i kvalitetan protivnik, Argentina je nakon napetih pet setova naposljetku odnijela pobjedu rezultatom 3:2 (25:23, 25:18, 11:25, 22:25, 11:15).

Naše reprezentativke Argentinu su nadjačale u trećem i četvrtom setu, a najbolja igračica na utakmici bila je kapetanica ekipe Samanta Fabris koja je odličnom igrom za Hrvatsku zaradila ukupno 25 poena.

“Svaka utakmica s Argentinom je sve neizvjesnija. Nismo ih uspjele pobijediti, no sve više napredujemo u elementima koje trener od nas traži. Neke segmente u igri svakako još moramo popraviti te se nadam da ćemo u posljednjoj utakmici s Argentinom upisati pobjedu. Sve ovo je odlična prilika i uigravanje za nadolazeće Europsko prvenstvo. ” – istaknula je igračica Lucija Mlinar.

Za Hrvatsku su igrale: Rene Sain, Katarina Pavičić, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Laura Miloš, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Martina Šamadan, Klara Perić, Lea Deak, Dinka Kulić i Karla Klarić.

image
hrv odb
Ondra Driml

Hrvatska reprezentacija s Argentinom će na zadarskom Višnjiku odigrati još jednu pripremnu utakmicu u ponedjeljak, 12. srpnja u 17 sati. Nakon toga slijedi kratka ljetna stanka prije posljednjih priprema za Europsko prvenstvo koje Hrvatska igra od od 18. kolovoza do 4. rujna u Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj i Srbiji. Zadar je domaćin skupine C u kojoj će uz Hrvatsku igrati reprezentacije Italije, Bjelorusije, Slovačke, Mađarske i Švicarske.

Ulaznice za Europsko prvenstvo skupine C u Zadru uskoro u prodaji u sustavu Eventim.hr

16. travanj 2024 18:25