StoryEditorOCM
SportZADAR - PARTIZAN

Trajao je otpor neko vrijeme, a onda su se gosti "odlijepili", na kraju se "izvukao" minimalan poraz od favorita, dobili su pljesak na Višnjiku

Piše Dražen Žura
27. rujna 2021. - 20:17
Zadar, 270921 Dvorana Kresimira Cosica. Utakmica regionalne kosarkaske ABA lige izmedju KK Zadar i KK Partizan. Na fotografiji: Martin Junakovic.Luka Gerlanc/Cropix

ZADAR – Dvorana „ Krešimir Ćosić”. Gledatelja: 1521.  Zadar – Partizan  73:78  ( 21 : 21, 13:21 , 20:18,19:18)

Suci: Matej Boltauzer, Damir i Edo Javor ( svi Slovenija).

ZADAR: Carter (8) , Harris (2), Paponja , Jordano (15) , Brala , Vuković (16) , Bursać (8) , Junaković (1) , Buljan , Drežnjak (7) , Mavra (5) , Luković ( 11).

PARTIZAN: LeDay (10) , Zagorac (8) , Avramović (11) , Koprivica , Dangubić (2), Smailagić (5), Miletić , Moore (14), Glas ,  Trifunović (11) , Madar (3) , Punter (14).

Zadar je u konačnici izvukao gotovo pa minimalna poraz protiv Partizana, momčadi koja puca visoko u Admiral BET ABA ligi... Istina, nakon Škrljeva malo tko je vjerovao u takav otpor, iako se u samom završnici činilo kako bi se bez nekoliko promašaja, te slabijih obrana izgubilo nit priče koja je vodila prema pozitivnijem ishodu za zadarsku puibliku.

Inače,  nije moglo krenuti ljepše, izvrsno zakucavanje odradio je Uroš Luković, ali je Partizan na drugoj strani imao iznimno raspoloženog Kevina Puntera koji je svojih dvanaest minuta odradio samo s jednim promašajem (5-6). Luković je pak nastavio svoju bitku pod obručem, jednom mu je pomogao i Aleksandar Bursać.

Onda je Aleksandar Trifunović ubacio „ tricu”, Punter upisao dva poena, dovoljno za zadarsku minutu odmora. Krenuo je Zadar igra nešto čvršće u obrani, bolje u napadu, tako bilježimo dvije „trice” Antonia Jordana,  u razdodoblju između ta dva šuta poenima su se javili Justin Carter i Domagoj Vuković, koji je pak „ zalijepio” i jednu tricu za vodstvo 21:18, međutim, Trifunović je iskoristio koš i dodatno bacanje. 

Dario Drežnjak je opet donio prednost Zadru, ali je kasnije Partizan preko Rade Zagorca i Dallasa Moorea, počeo stvarati značajnije vodstvo (40:30), nisu previše pomogla ni tri poena Dominika Mavre. Ono u čemu su Zadrani najviše griješili jesu izgubljene lopte, jer protiv Partizana u dvadeset minuta, dvanaest ih je baš previše! 

Partizan je u trećoj dionici uvelike ubrzao igru, kružila je lopta oko zadarskog reketa, uz sve su se i raspucali, te ponovno uhvatili plus 10! Bursać, Carter i Luković su nekako držali priključak ili bolje kazati da se gosti posve ne odlijepe. Potom je s dvije „trice”  u društvo stigao Jordano, onda jednom i Vuković!

Lakše se disalo prije ulaska u zadnje razdoblje od deset minuta koje je izvrsno počeo Vuković s pet poena, dva je dodao Drežnjak i Zadar se primaknuo na svega jedan zaostatka ( 61:62)! Suci kojima nije bila baš večer, pronašli su nesportsku Martinu Junakoviću, onda su za utjehu i nekakav mir Zadranima dosudili petu osobnu Alenu Smailagiću, centru Partizana!

Nastavio je Vuković razbijati obranu beogradske momčadi koja je pretrpjela još jedan „projektil” Jordana, dok je Mavra „dvicom” donio poravnanje( 69:69). Ali su gosti imali svoje „adute”, Moorea i Zacha LeDaya i Puntera koji nisu dozvoljavali prednost Zadru...

Minuta šutnje za Ivkovića

Uoči početka utakmice minutom šutnje odana je počast Dušanu Ivkoviću, treneru koji je nedavno preminuo u 78. godini života. U svojoj bogatoj karijeri ostvario je veliki broj klupskih i reprezentativnih odličja. Također, priređena je i  mala svečanost, naime dugogodišnjem igraču Zadra koji se lanjske sezone oprostio od aktivnog igranja, KK Zadar i vodstvo ABA lige uručili su prigodni dres s brojem pet, te njegovu fotografiju. Uslijedio  je  veliki pljesak  Vladoviću, nešto ranije i Željku Obradoviću treneru  Partizana.(dž)

Izjave

Željko Obradović, trener Partizana:

- Teška utakmica, imali smo prednost u velikom dijelu, ali smo na kraju imali i problema. Zadar je odigrao hrabro, pokušavali su napadati ono čime smo mi branili. U suštini, imamo prvu pobjedu, što je u neku ruku satisfakcija, ali ćemo morati raditi isključivo na detaljima. Zadranima hvala na velikom aplauzu, dok Zadru želim sve najbolje u narednoj utakmici.

Ivan Perinčić, trener Zadra:

- Odigrali smo timski, što se najbolje iskazuje korz 21 asistenciju i one najbolje oslikavaju koji je naš put za dalje, jer svim utakmicama moramo imati isti pristup. Prije nekoliko dana imali smo šok utakmicu, i to smo riješili unutar četiri zida. Imamo dosta toga za popraviti i uigrati. Što se tiče utakmice presudili su detalji i njihova individualna kvaliteta, mislim na  onu „tricu” Moorea , te „zicer” LeDaya .(dž) 

23. travanj 2024 11:18