StoryEditorOCM
SportZADAR NA ČEKANJU:

„Spremni smo biti domaćini, već smo u kontaktu s EHF-om“!

28. veljače 2017. - 12:14
visnjik-rukomet

U Zadru su pomno pratili zbivanja oko "dopisivanja" u trokutu kojeg čine: Europska rukometna federacija – Hrvatski rukometni savez i Grad Split, vezano uz organizaciju Europskog rukometnog prvenstva. I zato ih nimalo nije iznenadio upit kojeg su dobili s vrha EHF-a, štoviše, spremni su prihvatiti sportsku priču koja se nudi Zadru, jasno, ukoliko u Splitu, ne budu spremni odgovoriti svim postavljenim zahtjevima koji se tiču Spaladium Arene.

- Nije nikakva tajna kako smo već neko vrijeme u kontaktima s ljudima iz EHF–a, otuda i najava dolaska njihove Komisije koja će pregledati našu dvoranu i onda donijeti ocjenu. Utvrđeno je pak, da će se pregled dogoditi 10. ožujka. Ono što u ovom trenutku mogu kazati jest to da nas veseli mogućnost još jednog izlaska na europsku rukometnu pozornicu, jer su odgovorni u EHF–u, jednako tako i u Hrvatskom rukometnom savezu prepoznali Zadar kao dobru destinaciju. Na koncu spremni smo za još jedan veliki izazov i rado ćemo biti jedan od domaćina u grupnoj fazi Europskog prvenstva iduće godine – veli Denis Karlović, direktor ŠRC "Višnjik".

Ako je nekomu slučajno promaknulo, valja podsjetiti kako se Zadar već iskazao organizacijom Svjetskog prvenstva 2009. godine, kad su se na Višnjiku također igrale utakmice u grupnoj fazi.

- Ne želim ništa prejudicirati u svezi moguće odluke EHF-a, međutim, moram istaknuti kako je iza nas cijeli niz velikih sportskih priredbi. Uostalom, i sama dvorana "Krešimir Ćosić" otvorena je rukometnom utakmicom. Ljudi koji su sudjelovali u organizaciji SP-a mogu biti od velike koristi, tako da imamo ono potrebno iskustvo. Ne dvojim da je i to jedan od aduta na kojeg računaju u EHF-u, opet, ničim ne želimo utjecati na njihovu odluku. Važno je istaknuti kako će EHF dobiti jamstvo o ispravnosti infrastrukture i sve što je potrebno za nesmetano održavanje Europskog prvenstva. Bez okolišanja spremni smo prihvatiti se organizacije – sigurnim glasom će Karlović.

Iskustvo o kojem se priča uvelike se oslanja na zanimanje za rukomet, odnosno, Zadrani znaju napraviti dobru "feštu" i privući veliki broj prijatelja rukometa u svoj grad. Nedvojbeno, rukomet ima svoje temelje na Višnjiku.

- Možda je najbolja ilustracija prijateljski ogled reprezentacije Hrvatske i Švedske koji je na naše tribine privukao više od šest tisuća gledatelja. Nadalje, nije nebitno kazati kako je na visokoj razini organiziran i polufinalni teniski dvoboj Davis cupa, u kojem smo bili domaćini izabranim vrstama Hrvatske i Francuske. Zato tvrdim kako je naša spremnost, odnosno, znanje i iskustvo još jedno jamstvo da će, ukoliko dobijemo domaćinstvo, i Europsko rukometno prvenstvo biti priređeno na visokoj razini – zaključio je Karlović. 

20. travanj 2024 03:53