StoryEditorOCM
SportUEFINA LIGA PRVAKA

Španjolska Barca nakon pobjede protiv slovenskog Doboveca osigurala mjesto u poluzavršnici!

Piše Dražen Žura
28. travnja 2021. - 21:41
Zadar, 280421 Dvorana Kresimira Cosica. Utakmica cetvrtfinala UEFA Futsal Lige prvaka izmedju Barce i Doboveca. Na fotografiji: slavlje Barce nakon postignutog zgoditka.Luka Gerlanc/Cropix

Španjolska Barca je nakon pobjede 2:0 (2:0) ) protiv slovenskog Doboveca, osigurala mjesto u poluzavršnici Uefine Lige prvaka, moglo bi se slobodno kazati kako je riječ o očekivanom ishodu. Valja istaknuti kako Dobovec s klupe vodi Zagrepčanin, Kujtim Morina, dok su u sastavu i trojica hrvatskih igrača: Vedran Matošević, Luka Perić i Tihomir Novak.

Ali ni sve to nije pomoglo Slovencima, jer je Barca igrala posve organizirano, taktički jako zrelo, imali su i odličnu "fintu", tako da su na isteku prvog poluvremena vodili 2:0, strijelci su bili Ferrao i Alcardo ! A mogla je biti i izraženija prednost, istina, Dobovec je također uz veliku borbenost, pred kraj imao dobru prigodu, međutim, lopta je zapela " u bloku"!

U nastavku angažiranijim se pokazao suparnik koji je hvatao rezultat, a Barca se odlučila za mirniju igru bez nepotrebnih izleta u prostor Doboveca. Kako je vrijeme odmicalo, Španjolci bi sve sigurniji u povoljan krajnji rezultat utakmice u kojoj su, objektivno, pokazali daleko više od suparnika. Pokušao je Dobovec u dva navrata igrati s pet igrača u polju i praznim vratima , međutim, ni takav pokušaj trenera Morine nije donio promjenu.

20. travanj 2024 12:33