StoryEditorOCM
SportOBJAVLJEN PROGRAM

SP 2022. u Kataru bit će uzbudljivi TV- maraton: tijekom grupne faze mundijala svakodnevno će biti čak četiri utakmice

Piše Hina
15. srpnja 2020. - 17:57

Nogometni zaljubljenici širom svijeta imat će tijekom Svjetskog prvenstva 2022 u Kataru uzbudjivi TV-maraton jer će tijekom grupne faze mundijala svakodnevno biti čak četiri utakmice. 

U srijedu je objavljen program SP 2022, a najveća novost su četiri utakmice dnevno u rasponu od 11 sati, a osim TV gledatelja neće biti zakinuti ni navijači koji će doći u Katar. Naime, zbog nikad manje udaljenosti između stadiona bit će moguće da navijači u jednom danu budu čak na dvije ili više utakmice SP-a, što je dosad bilo nemoguće. 

Prva utakmica počet će u 11 sati po srednjoeuropskom vremenu, a četvrta u 20 sati. 

Otvarajuća utakmica prvenstva bit će 21. studenoga na Al Bayt stadionu u obliku šatora, na kojem stane  60.000 gledatelja, a finale 18. prosinca na stadionu Lusail. 

FIFA je objavila da će čekati s ždrijebom sve do ožujka ili travnja 2022. godine, ako to dopusti situacija s koronavirusom, a tada će biti objavljen i konačan raspored mundijala, prvoga koji će se održati u kasnu jesen zbog vrućina u tom dijelu Azije. 

Organizatori su priopćili kako je 85 posto posla na stadionima dovršeno, a čak 90 posto puteva i infrastrukture već sagrađeno.

24. travanj 2024 18:31