StoryEditorOCM
SportKK JAZINE ARBANASI

Škara: Donijeli smo odluku i upoznali službeno HKS-a i sve članove stručne komisije, HT Premijer povećati za dva kluba!

Piše Ivica GJERGJA
31. ožujka 2020. - 11:55

Zaustavljeni su na prvom mjestu u natjecanju u Prvoj muškoj ligi HKS-a, Jazine – Arbansi iz poznatih razloga - koronavirusa. Ne trenira se, ne rade igrači, treneri, a oni u uredu su jako angažirani. Tako smo u radu zatekli sportskog direktora Božu Ražova, koji nam je ona na prvu kazao:

- Donijeli smo odluku i upoznali službeno HKS-a i sve članove stručne komisije, upravnog, nadzornog odbora te arbitražne komisije, da ukoliko se lige ne budu mogle nastaviti, da se HT Premijer liga poveća za dva kluba (na 14 klubova), kao i u natjecateljskoj sezoni 2017/18, da nitko ne ispadne. Podrazumijeva se niti iz jedne lige, jer lige nisu završene – odigrane. Tako bi dva prvoplasirana iz Prve lige dobila mogućnost popune Premijer lige (ako potvrde nastup), kao i da se Prva liga poveća za dva kluba (na ukupno 14) kako bi se popunila prvoplasiranim ili drugoplasiranim (ako ne žele prvoplasirani) onda iz drugih liga po regijama.

Ovo rješenje smatramo da bi podržali gotovo svi jer je u ovom trenutku možda je i najbolje. Njime se dobiva dovoljan broj utakmica u sljedećoj objektivno i financijski jako teškoj sezoni (bez dodatnog play off-a), a koji će klubovi moći podnijeti jer se mora odmah uzeti u obzir i računati na to da će sada tvrtke kao sponzori te gradovi i županije smanjiti sredstva za šport. HKS će isto zbog toga trebati naći načina da bitno pomogne svim klubovima i to u svim ligama kako bi mogli nastupati u svojim ligama u novoj sezoni jer bez toga nema niti može biti bitnog napretka kojem svi težimo.

Iz HT Premijer lige bi po našem prijedlogu trebalo ispadati posljednje dvije ekipe, a ulaziti prve dvije iz Prve lige bez obzira da li će i kakav biti sustav natjecanja nakon dvokružnog - regularnog dijela u ove dvije lige. Smatramo da je ovaj prijedlog trenutno u ovoj situaciji ipak najbolje moguće rješenje i da bi ga mogli podržati svi ili gotovo svi zbog čega se ovo predlaže, te traži da se klubovi i tijela saveza o njemu odluče kao jednu od mogućih i prihvatljivih opcija, pa i zbog toga jer bi bila veća zanimljivost i neizvjesnost u ligama, a na veću kvalitetu ne možemo računati dok nema svih uvjeta, zaključio je Božo.

19. travanj 2024 10:28