StoryEditorOCM
SportAŠK ZADAR

Sjajna Veronika Šokota osvojila šesto mjesto na Bacačkom Kupu Europe u Splitu!

Piše Ivica Gjergja
9. svibnja 2021. - 19:05

U Splitu je održan Bacački kup Europe u kategoriji mlađih seniora i seniorki, te seniora i seniorki i to na dvodnevnom natjecanju na stadionu Park Mladeži na novouređenim bacalištima, dok su bacači i bacačice kugle svoje natjecanje održali u Solinu, u amfiteatru antičke Salone na bacalištu koje je posebno uređeno za ovo natjecanje, nastupilo je ukupno 399. atletičara i atletičarki iz 42 države.

Za atletsku reprezentaciju Hrvatske u kategoriji mlađih seniorki nastupila je i članica Atletskog športskog kluba Zadar Veronika Šokota. Na svom prvom velikom međunarodnom natjecanju, iako još uvijek mlađa juniorka (2004. godište), Veronika je u bacanju koplja u konkurenciji 13 atletičarki iz 13 država osvojila zapaženo šesto mjesto hitnuvši koplje u trećoj seriji do 54,24 m.

Prvo mjesto i zlatnu medalju je osvojila odlična Adriana Vilagoš (2004. godište) iz Srbije sa sjajnim rezultatom od 60,22 m. Drugo mjesto i srebrna medalja pripali su Juliji Valtanen iz Finske 56,24 m, dok je treće mjesto i brončanu medalju osvojila Karyna Butkevich iz Bjelorusije s daljinom od 56,25 m.

image
Veronika Šokota

Treba još napomenuti da su Veronika Šokota i Adriana Vilagoš bile najmlađe atletičarke u disciplini bacanja koplja za mlađe seniorke. Sve čestitke i Veronikinom treneru Predragu Saratliji na ovom uspjehu.

25. travanj 2024 19:41