StoryEditorOCM
SportGDJE JOJ JE KRAJ?

Sjajan nastup velike nade hrvatske atletike: Zadranka Veronika Šokota postala državna seniorska prvakinja u bacanju koplja!

Piše Ivica Gjergja
7. lipnja 2021. - 18:04

U Karlovcu je održano ovogodišnje pojedinačno prvenstvo Hrvatske u atletici za seniore i seniorke. Na dvodnevnom prvenstvu nastupila je velika atletska nada Hrvatske Veronika Šokota, te je još jednom ove sezone oduševila svojim sjajnim nastupom.

Odlična 17- godišnja članica zadarskog AŠK-a bacila je koplje u drugoj seriji do 57,02 metra i ponovno popravila hrvatski rekord za mlađe juniorke. Treba posebno spomenuti da Veronika u nedjelju nije imala ni jedan kraći hitac od 52 metra, te je na uvjerljiv način osvojila prvo mjesto, zlatnu medalju i naslov državne prvakinje ostavivši drugoplasiranu iza sebe više od 8 metara. Ovim rezultatom Veronika je u Europi i svijetu trenutno druga na atletskim tablicama u konkurenciji mlađih juniorki, bolji rezultat ima samo Adriana Vilagoš iz Srbije s 60,46 metara, a na tablicama Hrvatske svih vremena Veronika se probila na drugo mjesto iza Sare Kolak.

Nastup zadarske atletičarke prokomentirao je trener i predsjednik AŠK-a Zadar Ivica Šola.

-Čestitke Veroniki na odličnom nastupu koje je ostvarila u Karlovcu. Čestitke i njenim trenerima Predragu Saratliji i Katarini Gašparović koji su je doveli kroz trenažni proces do ovog fantastičnog rezultata. Ovih 57.02 metra je veliki rezultat. Veronika je najavila da je spremna za juniorsko Europsko i juniorsko Svjetsko prvenstvo koje je čekaju ovo ljeto, rekao je vidno zadovoljni Šola.

20. travanj 2024 00:51