StoryEditorOCM
SportZADRANIN I HAJDUK

Riješili sve nagodbom, a Bjelanović objasnio zbog čega je odustao od privatne tužbe: Nisam zlopamtilo, bez obzira na sve nema zle krvi

Piše Slaven Alfirević
29. veljače 2020. - 09:10

Nagodbom je okončan spor Hajduka s Krešimirom Gojunom. Bivši šef Hajdukove Akademije „Luka Kaliterna” dobio je izvanredni otkaz u Poljudu prošlog ljeta i pobunio se zbog toga, te je Hajduka tužio Arbitražnom sudu HNS.

Da podsjetimo, sve je eskaliralo zbog navoda Gojuna kako se u Hajduku pokušalo pomoći Šibeniku(?!) u utakmici drugoligaškog natjecanja čime je optužio sada već bivšeg sportskog direktora „bijelih” Sašu Bjelanovića, a koji je onda zbog klevete privatno kazneno gonio Gojuna. Izvidom u situaciju, istragom, Hajduk je Gojuna – smijenio i uručio mu otkaz. Zbog otkaza Gojun je tužio Hajduka Arbitražnom sudu HNS i zatražio isplatu svog ugovora do kraja, sve do lipnja 2020.

Spor je okončan – nagodbom, Hajduk i Gojun su se navodno našli na pola puta, s dogovorenom isplatom polovice posljednje godine ugovora, smatra se da je to cca 40.000 eura brutto.

Istodobno, da bi se okončao taj spor, bilo je potrebno staviti ad acta i parnicu Bjelanovića i Gojuna koja još nije ni bila stigla do prvog ročišta.

Gojunu pola godišnje plaće, a Bjelanoviću satisfakcija da je Gojun povukao ranije navode.

Saša Bjelanović je bio treća strana uvučena u spor, rekao nam je:

- Više bih volio da sam rješenje spora dočekao dok sam radio u Hajduku, jer je cijeli slučaj davao pogrešnu sliku o meni kao osobi. Ali, eto, dobro da se i sad riješilo i da je Gojun povukao svoje navode. A onda sam i ja povukao tužbu. Jučer smo popričali Gojun i ja, nisam zlopamtilo, bez obzira što mi je ta situacija stvorila ogroman teret i dosta štete nema zle krvi. Šteta da se sve to dogodilo i stavilo uteg na cijeli ambijent u Poljudu koji je u tom trenutku bio shizofren i sasvim destabilizirajući – komentirao je Bjelanović.

20. travanj 2024 13:00