StoryEditorOCM
SportKVALIFIKACIJE

Reprezentacija Hrvatske plasirala se na Euro 2022!

Piše Ivica Gjergja
7. ožujka 2021. - 21:23

U Zaporožju je Hrvatska futsal reprezentacija doslovno „razbila“ Ukrajinu, koja je sigurno jednu od najboljih europskih reprezentacija, a rezultat je bio 7:2. Ovim se Hrvatska plasirala na Europsko prvenstvo, dva kola prije kraja kvalifikacija. Za Hrvatsku su strijelci bili Marinović 3, Jelovčić , Matošević, Konjuh, Sukov (autogol).

Hrvatska je protiv Ukrajine igrala u sastavu: Primić, Matošević, Jelovčić, Perić, J. Suton; Vuković, Čekol, Jurlina, Kanjuh, Kustura, Marinović, Gudasić, Horvat, Sekulić. Izbornik: Marinko Mavrović.

- Ovo je čudo! Ovo se Ukrajincima nikad nije dogodilo, odigrali smo fenomenalnu utakmicu. Realno gledajući, Ukrajinci su bili favoriti, pogotovo uzimajući u obzir dosadašnje ishode međusobnih utakmica. Međutim, ova naša momčad je pokazala da nema respekta prema nikome. Uvijek smo vjerovali da možemo, izgledali smo kao kad lavove pustiš s lanca, kazao je nakon susreta izbornik Marinko Mavrović.

Podsjetimo da je pobjedama nad Albanijom, Danskom i Ukrajinom (dvaput), Hrvatsku na prvom mjestu u grupi i time osigurala nastup na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj, a koje je na rasporedu od 19. siječnja do 06. veljače 2022. godine. Igrati će se u Amsterdamu i Groningenu gdje će nastupit 16 najboljih reprezentacija Starog kontinenta.

Posljednja dva kvalifikacijska okršaja Hrvatska će gostovati kod Albanije (7. travnja, Tirana) te dočekati Dansku (10. travnja, Varaždin). Prvo mjesto može izgubiti samo ako Danska pobijedi u sva svoja tri preostala susreta, uključujući i onaj protiv Hrvatske, uz bolji rezultat od 4:1. Europsko prvenstvo na rasporedu je od 19. siječnja do 6. veljače 2022. godine, a

Redoslijed: Hrvatska 12, Ukrajina 3, Danska 3, Albanija 3.

18. travanj 2024 16:53