StoryEditorOCM
SportEUROLIGAŠKI TURNIR

Prvi gostujući tim Adidas Next Generation turnira odradio trening na Višnjiku: sastoji se od 12 igrača iz čak 10 zemalja!

Piše Zadarski.hr
1. ožujka 2023. - 13:26

Košarkaši su počeli stizati u Zadar i Hrvatsku na prestižni euroligaški turnir Adidas Next Generation.

Prvi gostujući tim, koji je trenirao u dvorani Krešimir Ćosić, je ANGT tim. U njemu je dvanaest igrača iz čak deset zemalja; Austrije, Slovenije, Španjolske, Nizozemske, Rusije, Senegala, Malija, Irana, Bugarske i Francuske.

ANGT turnir se igra od 3. do 5. ožujka u zadarskoj dvorani Krešimir Ćosić.

- Prvi dojmovi su odlični. Dvorana je super i očekujem da igramo dobro na ovom turniru. Koliko smo uspjeli vidjeti grad je isto tako prekrasan – izjavio je po dolasku u dvoranu Slovenac Vit Hrabar, igrač Baskonije, te dodao:

- Posebno nas veseli što igramo u dvorani koja nosi ime jednog od najvećih igrača u povijesti s ovih prostora Krešimira Ćosića - zaključio je. 

Danas u Zadar dolazi tim Barcelone, a u idućim danima i ostale momčadi. U grad stiže i više od 50 NBA skauta, a mlade košarkaše s tribina će gledati i brojne obitelji.

image

zadarski turnir

Angt/Slobodna Dalmacija

U petak i subotu se igra po šest utakmica u danu, dok se u nedjelju igraju četiri za plasman. Ulaznice se po simboličnoj dnevnoj cijeni od 5 eura, koja vrijedi za sve utakmice, mogu kupiti na blagajni ŠC Višnjik. 

- Ovaj se turnir po prvi puta u povijesti događa u Hrvatskoj, kao službeni kvalifikacijski turnir Eurolige. Iznimno smo sretni da smo uspjeli organizirati ovakav događaj u Hrvatskoj. Ovo je velika promocija za našu zemlju, ali isto tako i velika prilika da se naši košarkaši okušaju s nekim od najboljih vršnjaka iz Europe danas – izjavila je Zdenka Zrilić iz tvrtke Sport Event, organizatora turnira.

Podmladak KK Zadar imat će tako prilike odmjeriti snage s klubovima Casademont Zaragoza, FC Barcelona, Maccabi Tel Aviv, Cedevita Olimpija Ljubljana, Stellazzurra Rim, Helsinki Basketball Academy te ANGT timom.

Uz sam turnir, u nedjelju nas na Višnjiku očekuje i Kids‘ Day na koji se u subotu ujutro na Narodnom trgu mogu prijaviti roditelj i dijete. Bit će zanimljivo vidjeti kako igraju dvije generacije zajedno. 

ANGT ove sezone obilježava 20. izdanje.

Na natjecanju su igrali i danas brojni uspješni igrači Eurolige i NBA poput Luke Dončića, Alberta Abaldea, Goge Bitadzea, Luigija Datomea, Vasilija Micića, Nikole Mirotića, Donatasa Motiejunasa, Darija Šarića, Miloša Teodosića, Jonasa Valanciunasa i Victora Wembanyama.

25. travanj 2024 14:16