StoryEditorOCM
SportIZ SPORTA

Prva hrvatska nogometna liga će započeti igrati, a kada će na red doći druga liga i amaterske skupine, još uvijek se ne zna...

Piše Ivica Gjergja
25. travnja 2020. - 13:17

U Kući nogometa održan je sastanak HNS-a s predstavnicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Tema je bila nastavak prvoligaške sezone, a koji je planiran za 30. svibnja. Što se pak tiče Druge, a poglavito amaterskih liga nije bilo riječi.

Podsjetimo, o tome smo izvještavali da su klubovi Prve i Druge HNL imala dva termina početka odigravanja svojih utakmica. Prva opcija da se prvenstvo nastavi 16. svibnja je otpala, pa je realnija ona druga u terminu od 30. svibnja. U klubovima i HNS-u vjeruju da će se sve učiniti da se ova dva ranga nogometna natjecanja dovedu do kraja, a čime su se i predstavnici Zavoda složili. No, o prvoligašima se diskutiralo i donijelo niz mjera jer će se igrati, a druga liga je pod znakom pitanja hoće li se igrati.

Stav Radnog tijela HNS-a (Saveza), što se amatera tiče, trećeligašima i nižim ligama županijskim je sljedeći: prema dostupnim informacijama HNS će pričekati do 5. svibnja i tada sve presjeći. Do tada bi morali biti sigurni da će se susreti od treće do najnižih županijskih liga početi igrati od 23. svibnja ili najkasnije od 30. svibnja.

O Amaterskom natjecanju nije bilo riječi, ovog časa nisu prioritet i očekivati je da će sve lige od treće do najnižih u županijama biti prekinute, no službena odluka o tome nije donesena, kada će biti donesena, još se ne zna. Kada je o amaterima riječ oni nisu dobili ni upute o treninzima.

 

20. travanj 2024 08:43