StoryEditorOCM
Sport3. HNL JUG/ 16. KOLO

Primorac je Zmaju potkresao krila: Baja osigurao nova tri boda!

Piše Ivica Gjergja
20. studenog 2021. - 19:25

BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvio. Sudac: Mišo Krešić (Metković) 6,5. Pomoćnici: Radonić i Sočo.

PRIMORAC – ZMAJ (M) 1:0 (0:0)

Strijelci: 1:0 Bajić (47)

Najbolji igrač: Stefan Lazarevski (Primorac).

PRIMORAC: Stojanov 7, Ninčević 7 (od 68. Šindija-), Birkić 7, Bitunjac 7, Vodopija 7 (od 90. Golem-), Klopp 7,5, Lazarevski 7,5, Musa 7, Bajić 7 (od 68. Lokin-), Jurišić 7, Kulaš 7. Trener: Marko Moravčić 7.

ZMAJ (M): Bartulić 6,5, Mihanović 5,5 (od 46. Rašić-; od 74. Gojak-), Antunović 6, Kovačević 6, Tomaš 5,5 (od 46. Brnić-), Šalinović 6, Rudelj 5,5 (od 57. Okić-), Sokol 6, Bauk 6, Rašić 6, Rakić 6. Trener: Darko Vlatković 6.

Od prvog sučeva zvižduka jasno je bilo da su domaći nogometaši dobro napaljeni na Makarane. Naime, samo što su krenuli s centra imali su lijepu polu-prigodu, Bajić je bio za malo kratak.

Domaći u nastavku napadaju kao osice, bilježimo udarce Bajića, Vodopije, Kloppa i Jurišića prema vratima gosta, no bez uspjeha, a ono što bi došlo do vratara Bartulića on je sve zaustavljao ili obranio.

Napadi Primorca su i dalje siloviti, Lazarevski i Vodopija u 20. minuti lijepo su posložili akciju da bi potonji izvrsno tukao, ali vratar gostiju opet bio nesavladiv.

Prvu akciju prema golu Makarani su izveli u 21. minuti kada je Antunović pucao na gol, no siguran je bio vratar Stojanov.

Ne ide pa ne ide domaću momčad, lijepo kombiniraju, igraju po ukusu gledatelja, ali nema učinka i pored novih prigoda Jurišića (28) i Bajića (30 minuta). Najbolja prilika domaćih bila je u 43. minuti, dugo su pleli oko vrata gostiju, Vodopija je s desne strane uputio centaršut pred gol, ali na samo metar od gola Bajić nije zahvatio loptu i prigoda je otišla u nepovrat. I umjesto da domaćin vodi s 3:0, prvi dio je završio bez pogodaka.

Igrači Primorca resetirali su se na poluvremenu, u nastavku igraju napadački, a onda u 47. minuti krasna akcija: opet je Vodopija uzeo loptu, izvrsno gurnuo za Bajića, a popularni Baja ovaj put nije promašio, dapače zabio je za vodstvo od 1:0.

U 62. minuti, nakon što je Klopp uzeo jednu loptu pred svojim kaznenim prostorom, obrana gostiju je ostala razrijeđena, on se stuštio - pretrčao je gotovo 60 metara - i kad je došao na domak vratima, tukao je u golmana. Šteta bio bi to krasan gol, bila bi to nagrada za uložen trud.

Gosti se pred kraj susreta bude i stišću pred kaznenim prostorom, ali bez prave završnice. U 84. minut pokušao je brzonogi Okić zabiti, ali i njemu je otišla lopta preko noge. Mirnom igrom, s pokojim brzim napadom, Primorac je završio susret upisavši nova tri boda.

19. travanj 2024 19:07