StoryEditorOCM
SportKICBOXING IZ POLAČE

Predstavljamo reprezentativku Karlu Bobanović: Žiža se zove, evo zbog čega!

Piše Ivica Gjergja
2. svibnja 2018. - 16:14
Karla na kraju borbe uzdig ruka (1)

Marna je i predana kicboxingu, a svaki njen trening i dolazak u dvoranu je nešto posebno, pored onoga što joj trener kaže da radi na treningu ona zna još ostati više od sat vremena. Za nju nema odmora, radišna, predana i uvijek na pravom mjestu. U društvu omiljena, zna sa svakim, ali kada je se dirne, a zna da nije tako, onda je prava „žiža", pa tim nadimkom je i zovu. Ona je Karla Bobanović - Žiža (21. g) , prva reprezentativka iz KBK Polače ma u kom god sportu, inače iz, kako zna sama reći, iz najljepšeg mjesta Ravnih kotara.

Nedavno je svoj rejting reprezentativke potvrdila nastupom za svoj klub na turniru u Osijeku, osvojila je u PF drugo mjesto i postala viceprvakinja Hrvatske u toj kategoriji. Žiža će u sastavu kicboxing reprezentacije Hrvatske nastupiti na Europskom prvenstvu koje će se održati u studenom mjesecu 2018. godine u Mariboru.

Pa tko je Žiža?

- Djetinjstvo i osnovu školu provela sam u Polači, srednju „Knez Branimir" završila u Benkovcu, a trenutno studiram Teologiju na Katoličko-bogoslovnom fakultetu, treća sam godina i jako sam zadovoljna, osim studiranja radim i treniram. U Zagrebu treniram u klubu Arbus kod trenera Ivice Ivića, kojemu se ovim putem zahvaljujem. Slažem ugodno sa korisnim, kazuje nam Karla.

- Kada si poče trenirati kicboxing?

- Kickboxingom sam se počela baviti sa svojih 13. godina, u početku je bilo samo rekreativno, nisam ni slutila da ću jednoga dana krenuti na natjecanja i doći do reprezentacije i do velikog broja odličja. Moji roditelji su me jako podržavali i neizmjerno sam im zahvalna na svemu, a najviše na riječima da se u životu poštenje i trud uvijek isplate, to me i sad vodi. Ne mogu da ne spomenem braću i sestre koji su mu uvijek bili potpora što se tiče samih natjecanja. Svega ovog ne bi bilo bez moje obitelji i hvala im na tomu.

Netko te podržao govoreći ti: "Žižo tvoje vrijeme će doći"?

- O da moj trener i predsjednik Bore Mikulić je uvijek bio tu i uz mene „vukao" me kad mi je bila nanesena nepravda na natjecanjima i kad sam sama sebi govorila da to nije za mene, da moram odustati, on je uvijek govorio „Žižo tvoje će vrijeme doći" i eto hvala Bogu došlo je nakon dosta godina treniranja upornosti i putovanja na silna natjecanja i osvajanja medalja došlo je da budem reprezentativka na ponos njima i sebi. Što reći, sretna sam pozivom u reprezentaciju, gdje me čeka još više truda, rada i odricanja, napornih treninga na što sam spremna, znam da neće biti lako, ali se trud uvijek isplati.

Riječ dvije kazao je i predsjednik KBK Polače, Bore Mikulić.

- Što vam reći presretni smo u klubu i osobno što je napravila naša Žiža, biti reprezentativka je za svaku pohvalu, u ovako maloj, a rekao bi velikoj sredini, je čast i obveza. Uvjeren sam da će naša Žiža znati dobro nositi i dostojno reprezentirati naš klub, mjesto Polaču u reprezntaciji. Ona će dobro proći, jer kada je najteže, ona daje najviše na natjecanjima, jednostavno je prava „žiža", kazao je Bore.

24. travanj 2024 01:33