StoryEditorOCM
SportLUKA MODRIĆ IZMEĐU MBAPPEA I VARANEA?

Pogledajte kome bi panel od čak 14 stručnjaka dodijelio Zlatnu loptu

22. studenog 2018. - 19:34
espn odabir

Ususret svečanoj dodjeli Zlatne lopte France Footballa (3. prosinca) nagađa se o imenima trojice najboljih nogometaša svijeta u 2018. godini, ali nadasve o pobjedniku. 

Tako je u francuskim medijima već procurila informacija da će se pobjednik tražiti između Luke Modrića, Kyliana Mbappea i Raphaela Varanea. U studiju ESPN-a imali su vlastiti izbor 'Zlatne lopte' i njihov odabir bio je sljedeći. Konačan izbor ESPN-ovog panela od 14 stručnjaka bio je sljedeći. Najbolji s 54 boda je Cristiano Ronaldo, dok je iza njega s 49 bodova Luka Modrić. Na treće mjesto svrstao se Lionel Messi sa 47 bodova.

 

Iza njih su se se redom poredali Kylian Mbappe, Raphael Varane, Antoine Griezmann, Mohamed Salah, Neymar, Eden Hazard i N'Golo Kante.

Dobitnika Zlatne lopte inače bira 200 novinara diljem svijeta, a od 2008. do 2018. godine nagradu su između sebe podijelili isključivo Cristiano Ronaldo i Lionel Messi (pet trofeja svaki).

Ako kojim slučajem pobijedi, Modrić će tako Zlatnu loptu France Footballa pridodati ranije osvojenim nagradama FIFA-e i UEFA-e.

19. travanj 2024 02:38