StoryEditorOCM
SportFOTO: NATJECANJE U STRELJAŠTVU NA ŽMIRIĆIMA

Pobjednik u lovačkom trapu Antonio Pavić

Piše Branko BOŽIĆ
27. svibnja 2019. - 16:59
Zadar-Diana-streljaštvo-Ekipni pobjedniciIMG_6186.JPG

I ove je godine poput brojnih prijašnjih, unutar jedne od ponajboljih streljana u Hrvatskoj, one na gradskom predjelu Žmirići, upriličeno u skladu s propisima Hrvatskog Lovačkog saveza i Europske unije, ekipno i pojedinačno lovačko natjecanje u gađanju letećih meta glinenih golubova u disciplini lovački Trap.

Natjecanje je tradicionalno za svojih 470 lovaca raspoređenih u osam lovačkih jedinica, organizirala zadarska Lovačka udruga Diana (Božica lova) pod vodstvom predsjednika Ervina Mrkića Pestića, tajnika Ivana Posavca i voditelja za lovno streljaštvo Đure Ivanovića. Dakako i ovom su prigodom navedenu lovnu manifestaciju, nesebično potpomogli agilni i vrijedni čelnici zadarskog streljačkog društva Lovac, koje inače gospodari s navedenim strelištem, na čelu s vrhunskim strijelcima, lovcima i kinolozima, predsjednikom Danijelom Telesmanićem Didom, tajnikom Ardenom Draževićem i počasnim predsjednikom devedesetogodišnjim Vjekoslavom Vjekom Suraćem

Pod budnim okom članova Povjerenstva za streljaštvo te ujedno sudaca u polju Zorana Krizmana, Đure Ivanovića te Ivana Posavca, nastupilo je četrdesetak trenutno najspremnijih lovaca strijelaca selektiranih u osam ekipa. Kao što je poznato pobjednici u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji predstavljati će Dianu na Županijskom natjecanju, koje će se na istom mjestu održati u nedjelju 16 lipnja, s kojeg će pak ponajbolji strijelci predstavljati Zadarsku županiju na državnom natjecanju.

Mirno i sunčano vrijeme na streljani Žmirići išlo je na ruku strijelcima. Ništa nije ometalo let glinenih golubova pa su postignuti izvanredni rezultati, puno bolji u odnosu na lanjsku godinu.U takvim uvjetima ipak najviše spretnosti, brzine i dobrog oko u ekipnoj konkurenciji iskazali su strijelci ekipe MIX 2 osvojivši prvo mjesto Antonio Pavić, Dragan Maričić i Josip Pavić s pogođena 74 goluba. Drugo mjesto uz 61 goluba osvojila je ekipa Debeljak 1 u sastavu Tomislav Jerak, Josip Gambiraža i Luka Gambiraža. dok je treće mjesto sa skinutih 49 golubova pripalo sastavu MIX1 Marijan Klarica,Denis Šegarić i Ivan Rogoznica. U pojedinačnoj konkurenciji vodila se rovovska borba. Prvo mjesto sa 36 golubova osvojio je lanjski pobjednik Antonio Pavić, drugi je bio sa 35 Josip Pavić a treći Dragan Maričić sa 34 goluba.

Prvoplasirana šestorka u pojedinačnoj konkurenciji Antonio Pavić, Tomislav Jerak, Dragan Maričić, Josip Pavić, Mladen Medić i Josip Gambiraža braniti će boje zadarske Diane na županijskom natjecanje u navedenoj disciplini.

Najuspješnijima su medalje i pehare na prigodan način uručili u odsutnosti predsjednika Diane Ervina Mrkića Pestića, tajnik Ivan Posavec, Arden Dražević, Armando Marin te Vjekoslav Vjeko Surać. Inače, svečanom otvorenju uz lovce-strijelce sudionike nazočili su čelnici LSZŽ Damir Perić i Roko Pavić, čelnici Lovca Danijel Telesmanić Did i Arden Dražević te nekolicina predsjednika susjednih Lovačkih društava.

Lovci strijelci takmičenje u lovačkom Trapu su okončali veselim raspoloženjem na streljani uz prigodni lovački ručak, kojeg je pripremila kuharska ekipa iz Zadra na čelu s Željkom Baturem i Juricom Stilinovićem.

25. travanj 2024 16:56